ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο καλοκαιρινές βραδιές με μελωδίες του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου

Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω το σπουδαίο επίτευγμα των διδασκόντων του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης τα 2 τελευταία χρόνια, οι οποίοι αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εξελίσσοντας το θεσμό της λειτουργίας του Δ.Ω.Ρ.

Ένα επίτευγμα το οποίο φαίνεται να αναγνωρίζουν και να «αγκαλιάζουν» οι μαθητές-σπουδαστές μας, αλλά και οι γονείς τους.

Είναι γεγονός πλέον οτι οι ίδιοι οι μαθητές-σπουδαστές που φοίτησαν και φοιτούν στο Δ.Ω.Ρ., αποτελούν αδιαμφισβήτητο τεκμήριο ότι στο Δ.Ω.Ρ. δημιουργείται ένα φυτώριο μελλοντικών καλλιτεχνών αλλά κυρίως καλλιεργημένων ακροατών. Ένα φυτώριο πολιτισμού που πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας ως αναφαίρετο και προσβάσιμο δικαίωμα για κάθε συμπολίτη μας.

Τα μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2021-22 θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας την Τρίτη 28 Ιουνίου & την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20:00 στην πλατεία Μικρασιατών.

Με πρωταγωνιστές μαθητές/τριες και σπουδαστές /τριες των τάξεων της κ.κ. Αλεξαντωνάκη Ελένης – Αποστολάκη Στυλιανού – Ηλιάκη Στυλιανού – Κανέτου Ειρήνης – Κατσίγρη Θεοδώρου – Σκαντζάκη Μάριου-Γεώργιου – Συσκάκη Αριστείδη & Τζουγανάκη Λυδία-Εύα θα πέσει η μουσική αυλαία της φετινής χρονιάς.

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η παρουσία του Φωνητικού Συνόλου της Προπαιδείας που λειτούργησε όλη τη σχολική χρονιά καθώς οι Λιλιπούτειοι μαθητές/τριες θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια όπως το: Χρυσαλιφούρφουρο σε στίχους της Μαριανίνα Κριεζή & μουσική: Νίκος Κυπουργός, το Αντίο Λιλιπούπολη σε στίχους της Δ. Μαραγκόπουλου & Μουσική της Μ. Κριεζή, το Μήλο μου Κόκκινο παραδοσιακό τραγούδι & τον Καραγκιόζη σε στίχους & μουσική του Διονύση Σαββόπουλου.

Οι 2 βραδινές συναυλίες θα κλείσουν μουσικά με την Ορχήστρα του Δ.Ω.Ρ., ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες όπως: Ένα μύθο θα σας πω, σε στίχους του Θρ. Σταύρου & μουσική του Μ. Χατζιδάκι, το Πέλαγο είναι βαθύ σε στίχους του Ν. Γκάτσος & μουσική του Μ. Χατζιδάκι, το Τώρα που πας στη ξενιτειά σε στίχους του Ν. Γκάτσου & μουσική του Μ. Χατζιδάκι, το Έλα πάρε μου την λύπη σε στίχους του Ν. Γκάτσου & Μουσική του Μ. Χατζιδάκι, το Αγάπη Που ‘γινες Δίκοπο Μαχαίρι σε στίχους του Μ. Κακογιάννη & μουσική του Μ. Χατζιδάκι & το Εφτά τραγούδια θα σου πω σε στίχους του Μ. Κακογιάννη & μουσική του Μ. Χατζιδάκι.

Η Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου αποτελείται από:

Τραγούδι : Βιτώρου Μαριέλλα – Κολίντζας Δημήτρης – Βιολί: Συσκάκης Αριστείδης – Κλαρινέτο: Άντη Μαργαρίτα (σπουδάστρια) – Μπάσο Κλαρινέτο: Παπαδάκης Βαγγέλης – Άλτο Σαξόφωνο: Άντη Ελεονόρα (σπουδάστρια) – Τρομπέτα: Σταμούλης Θάνος (εθελοντής) Αγιουτάκη Ιωάννα (Σπουδάστρια) – Φουρναράκη Βάσω (εθελόντρια) – Κόρνο: Καμινάρης Αλκιβιάδης (εθελοντής) – Τρομπόνι: Σκέμπι Αλέξανδρος – Δρουλίσκος Βαγγέλης – Τούμπα: Παλιός Χαράλαμπος – Πιάνο: Αλεξαντωνάκη Ελένη – Τζουγανάκη Λυδία-Εύα – Κιθάρα: Σκαντζάκης Μάριος-Γέωργιος – Ηλεκτρικό Μπάσο: Ντακάκης Αντώνης – Ντραμς: Ζαχαράκης Αντώνης.

Διεύθυνση Ορχήστρας – Επιμέλεια Προγράμματος: Μαυράκης Αντώνης.

Η είσοδος για το κοινό και τις 2 βραδιές θα είναι Δωρεάν.

Ο Διευθυντής του Δ.Ω.Ρ.
Αντώνης Μαυράκης