Δύο νεκροί ύστερα από φονική συμπλοκή στα Ανώγεια!

Αναστάτωση επικράτησε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων με πληροφορίες να αναφέρουν φονική συμπλοκή με 2 νεκρούς και ένα τραυματία. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες η συμπλοκή έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην τοποθεσία Περαχώρι, στην κάτω μεριά του οικισμού των Ανωγείων και είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς άνδρες και έναν τραυματία.

Νεκροί είναι ένας ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης “Ντεμέλος”, γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τις μαντινάδες καθώς και ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης “Κίτρος”. Ο τραυματίας είναι ένας 30χρονος διερχόμενος από το σημείο της εμπλοκής που όπως όλα δείχνουν βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο 30χρονος έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τα Ανώγεια κάνουν λόγο για λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών που έπεσαν νεκροί, πιθανότατα για κτηματικές διαφορές. Ο 62χρονος και ο 30χρονος που μάλιστα έμεναν και σε γειτονικά σπίτια, βρίσκονταν στην πλατεία στο Περαχώρι. Λογομάχησαν και ο 30χρονος κτηνοτρόφος “τράβηξε” όπλο και σκότωσε εν ψυχρώ τον 62χρονο. Κάποιος ειδοποίησε τον γιο του 62χρονου, ο οποίος πήγε στο σημείο της συμπλοκής, βρήκε τον 30χρονο και τον σκότωσε. Ο γιος του 62χρονου θύματος και φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 30χρονου έχει διαφύγει και αναζητείται.

Όπως είναι λογικό όλη η κοινωνία των Ανωγείων έχει αναστατωθεί και βρίσκεται στο πόδι. Μέλη και των δύο οικογενειών βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας και η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δήμαρχος Ανωγείων πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο. Σε λίγο αναμένεται η μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας

Στον ορεινό δήμο μεταβαίνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

(φώτο από anogi.gr)