ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση «Οι Δούλες»

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα, μετά από έναν επιτυχημένο αριθμό παραστάσεων, ολοκληρώνουν το θεατρικό τους ταξίδι με 2 τελευταίες παραστάσεις στις 19 & 21 Φεβρουαρίο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν ανακοινωθεί 4 ημερομηνίες, που τελικά κατέληξαν σε 9, λόγω πληρότητας.

Μια ευχάριστη θεατρική αποκάλυψη ήταν για όλους τους θεατές των παραστάσεων, η συνύπαρξη των 3 ηθοποιών, με δυνατές ερμηνείες, το αφαιρετικό σκηνικό και την ευρηματική, όπως χαρακτηρίσθηκε, σκηνοθεσία.

Η θεατρική σκηνή “Σημείο” της εταιρείας παραγωγής Ble Productions, παρουσιάζει την πρώτη της θεατρική παραγωγή:

«Οι δούλες» του Ζαν Ζενέ

Δύο υπηρέτριες η Κλαίρη και η Σολάνζ καταστρώνουν την εξόντωση της αγαπημένης, αλλά και απόλυτα μισητής τους Κυρίας. Το κλασικό έργο του Γάλλου συγγραφέα, βασισμένο στην αληθινή ιστορία των αδερφών Παπέν και το φρικιαστικό έγκλημα που σόκαρε την Γαλλία, τον Φεβρουάριο του 1933. Το έργο δεν ήθελε «να υπερασπιστεί τη μοίρα της τάξης των υπηρετών», όπως ο ίδιος έλεγε, αλλά να γράψει μια «αλληγορική ιστορία».

Ζώντας σε ένα πλούσιο μεγαλοαστικό σπίτι της Κυρίας τους, δύο υπηρέτριες, οι αδερφές Κλαίρη και Σολάνζ, παίζουν καθημερινά ένα παιχνίδι αλλαγής ταυτότητας: η Κλαίρη υποδύεται την Κυρία τους και η Σολάνζ παριστάνει την Κλαίρη. Για να απαλλαγούν από το ζυγό της Κυρίας τους, συνειδητοποιούν ότι η μόνη λύση είναι να την δηλητηριάσουν.

Μετάφραση: Οδυσσέας Ελύτης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
Κίνηση: Σοφία Καλημέρη
Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης
Κοστούμια: Στέλιος Ρουκουνάκης
Κατασκευή Σκηνικού: Μιχάλης Αντωνίου
Φωτογραφίες- βίντεο: Ble Productions
Παίζουν: Ελένη Βαρούχα, Τζένη Μαραθιανού- Καμπουράκη, Μαρία Παπαδάκη.

19, 21 Φεβρουαρίου 2020.