ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο σπουδαίος Ρεθυμνιώτης Γιώργος Εκκεκάκης

Γιώργος ΕκκεκάκηςΈνας σπουδαίος Ρεθεμνιώτης, από τους σημαντικότερους ιστοριοδίφες της Κρήτης, ο καθηγητής φυσικής αγωγής Γιώργος Εκκεκάκης έφυγε το πρωί της Δευτέρας από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών.

Αφήνει πίσω του μια τεράστια προσφορά στα Ρεθεμνιώτικα γράμματα! Ο Γιώργος Εκκεκάκης ήταν γυμναστής στο επάγγελμα, παλιός αθλητής, ερευνητής, ιστοριοδίφης, ιστορικός τοπιογράφος, βιβλιογράφος, συλλέκτης, ζωγράφος. Σε όλα υπήρξε άριστος και σε όλα διακρίθηκε!

Πάνω από όλα ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος!

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες, σε εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης, σε συνεργασία με το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ημέρες Ρεθύμνου ’17», ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης, Θωμάς Κρεβετζάκης, ανέφερε για τον Γιώργο Εκκεκάκη:

«Στα πλαίσια των ημερών Ρεθύμνου, τιμούμε τον Γιώργο Εκκεκάκη για την προσφορά του τόσα χρόνια, τόσο στο σύλλογο κατοίκων παλιάς πόλης, όσο και στην πόλη του Ρεθύμνου. Ως συλλέκτης, ερευνητής, ιστοριοδίφης, διέσωσε ένα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό αρχείων-βιβλίων, τα οποία έκανε κοινό κτήμα όλων μας. Τον άνθρωπο λοιπόν αυτόν τιμούμε σήμερα, κατατάσσοντάς τον στην κατηγορία των ανθρώπων που θα λέγαμε «οι θεοί των μικρών πραγμάτων». Είναι οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι βλέπεις ότι στο τέλος της μέρας έχουν διαμορφώσει την καθημερινότητά μας, η επίδρασή τους είναι τόσο μεγάλη και πολύ μεγαλύτερη από την επίδραση ανθρώπων οι οποίοι είναι εκλεγμένοι και χειρίζονται δημόσια αξιώματα. Ευχαριστούμε πολύ το Γιώργο Εκκεκάκη για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια!».

Στην ίδια εκδήλωση ο δάσκαλος κος Χάρης Στρατιδάκης ανέφερε για τον Γιώργο Εκκεκάκη:

«Ο Γιώργος Εκκεκάκης αποτελεί σήμερα την πρεπειά του Ρεθύμνου στον τομέα των γραμμάτων. Ανήκει στη στόφα των Ρεθεμνιωτών εκείνων που σε περασμένες εποχές λάμπρυναν την πόλη τους, την έβγαλαν έξω από τα σύνορά της και τεκμηρίωσαν την πρωτιά της στα γράμματα. Το Ρέθυμνο με τη σειρά του τού εύχεται μακροημέρευση, πνευματική εγρήγορση και συνέχιση της αφειδώλευτης βοήθειάς του σε κάθε έρευνα που το αφορά. Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται σ’ αυτή τη λογική απόδοσης τιμής, παρότι μικρή και ταπεινή, αλλά που προσφέρεται με πολλή αγάπη και εκτίμηση και απέραντο σεβασμό».

Η κηδεία του Γιώργου Εκκεκάκη θα γίνει την Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 17.00, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μασταμπά Ρεθύμνου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 16.00.