ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εγκαινιάσθηκαν οι δημοτικοί χώροι στάθμευσής της Αγίας Γαλήνης

Συνεχίζονται τα εγκαίνια εμβληματικών έργων από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου. Σειρά είχαν τα εγκαίνια δημοτικών χώρων στάθμευσής της Αγίας Γαλήνης τα οποία πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή 26 Μαΐου. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

«Πρόκειται για τα εγκαίνια δυο πραγματικών έργων πνοής για την ταχέως αναπτυσσόμενη Αγία Γαλήνη η οποία είναι αυτόνομος τουριστικός πόλος του Δήμου μας» τόνισε Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης κατά των χαιρετισμό του και συνέχισε:

«Χαρακτηρίζουμε τα έργα αυτά έργα πνοής όχι γιατί έτσι συνηθίζεται στις τελετές εγκαινίων αλλά γιατί κυριολεκτικά έδωσαν μια μεγάλη κυκλοφοριακή ανάσα στην Αγία Γαλήνη η οποία ασφυκτιούσε λόγω των χιλιάδων επισκεπτών της, και όχι μόνο. Το δημοφιλές μας θέρετρο αντιμετώπιζε διαχρονικά το πρόβλημα της στάθμευσης λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου του. Αυτό ήταν και το μεγάλο μας στοίχημα. Να βρούμε λύση σε ένα φαινομενικά άλυτο πρόβλημα. Όμως δεν σηκώσαμε ποτέ τα χέρια ψηλά. Αναζητούσαμε διαρκώς λύσεις και στο τέλος τα καταφέραμε» σημείωσε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Ήταν μια παρέμβαση που υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα σε διάστημα λίγων μηνών καθώς τέλη Μαρτίου του 2023 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών. Υπογράψαμε το συμβόλαιο αγοράς, συντάξαμε τις σχετικές μελέτες, εκδώσαμε τις απαιτούμενες άδειες, κατεδαφίσαμε το κτίριο, προχωρήσαμε στις εργασίες και παραδώσαμε το έργο προς χρήση στις 20 Ιουλίου 2023 με ελάχιστες εκκρεμότητες, δηλαδή σε διάστημα 4 μηνών»  τόνισε ο ο κ.Ταταράκης οποίος στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή του Υφυπουργού κ. Κεφαλόγιαννη αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την καθοριστική και καταλυτική συμβολή του στην έγκριση της χρηματοδότησης καθώς από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην πρόταση μας και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Τον ευχαριστώ και από αυτό το βήμα για την αμέριστη στήριξή του στα αιτήματα του Δήμου μας, τις ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις και τις ενέργειες που  συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας και αποδεικνύουν την σε βάθος γνώση και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τα θέματα του Δήμου μας».

Από την πλευρά ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή και σημείωσε ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει πάντα τεκμηριωμένες προτάσεις και ολοκληρωμένες μελέτες γι’ αυτό και πρωταγωνιστεί στην άντληση χρηματοδοτήσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Επίσης ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ονομαστικά όσους συνέβαλαν στο έργο, από την μελέτη και έως την υλοποίηση του ενώ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση και αφορούσαν:

– Αγορά του οικοπέδου και εγκαταλελειμμένου κτίσματος, εδώ στο σημείο που βρισκόμαστε, έκτασης 2.110 τετραγωνικών μέτρων.

– Κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου το οποίο ήταν ημιτελές.

– Δημιουργία χώρου στάθμευσης 75 θέσεων, 2 θέσεων ΑμΕΑ, 2 θέσεων ηλεκτρικών οχημάτων και ενός λεωφορείου με ασφαλτόστρωση του χώρου, διαγράμμιση, φωτισμός, επιχρίσματα, περίφραξη με κάγκελα ενώ παρέμεινε ένα αυτόνομο διώροφο κτίσμα συνολικής επιφάνειας 250 τμ το οποίο θα καλύψει της μελλοντικές ανάγκες της Αγίας Γαλήνη στεγάζοντας υπηρεσίες.

– Διαμόρφωση και του δεύτερου χώρου έκτασης 1,8 στρεμ οποίος ανήκε στον Δήμο χωρητικότητας 70 θέσεων, μιας θέσης ΑμΕΑ, και ενός λεωφορείου.

– Διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση οδού πρόσβασης στο 2ο χώρο και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης.

– Αγορά νέων οικοπέδων έκτασης 7 στρεμμάτων αξίας 150.000 ευρώ, για τα οπαία έχει ληφθεί ήδη απόφαση δημοτικού συμβουλίου, και στα οποία θα κατασκευαστεί και τρίτος χώρος στάθμευσης οριστικά το θέμα της στάθμευσης του δημοφιλούς προορισμού δίδοντας του μια νέα αναπτυξιακή ώθηση.