ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εγκαινιάσθηκε η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Κρύα Βρύση

Την Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης την Καθαρά Δευτέρα όπου με αφορμή την εκδήλωση ένεκα της ημέρας πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του έργου επέκτασης της αίθουσας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι 35 Εθνομάρτυρες». Πρόκειται για μια επέκταση περίπου 90 τμ η οποία ήταν απαραίτητη για την φιλοξενία των εκδηλώσεων του δραστήριου Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που διανύουμε με τα τραγικά γεγονότα της Ουκρανίας μετην ευχή να τερματίσουν άμεσα οι εχθροπραξίες. Στην συνέχεια ο κ Ταταράκης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στην Κρύα Βρύση με σκοπό την αλλάξουν την όψη του ιστορικού οικισμού και να αναδείξουν το σπάνιο φυσικό πλούτο του Κέντρους, του μεγαλύτερου ορεινού όγκου του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, εκτός από την νέα αίθουσα η οποία ολοκληρώθηκε,  βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή βιομηχανικών δαπέδων 1200 τμ σε δρόμους εντός του οικισμού με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας και τη διαμόρφωση συνθηκών προσβασιμότητας και ασφαλής κίνησης των κατοίκων. Έχει ήδη κατασκευαστεί μια νέα σύγχρονη παιδική χαρά ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανάδειξης της παλαιάς βρύσης του οικισμού. Επίσης πραγματοποιήθηκε η επέκταση του αρδευτικού δικτύου μήκους 1000 και η κατασκευή δεξαμενής 100 κμ. Παράλληλα έχουν κατασκευαστεί δυο ορειβατικά καταφύγια στην περιοχή του Κέντρους καθώς και οι εργασίες διαμόρφωσης του μονοπατιού μήκους 986 μέτρων με ξύλινα προστατευτικά κάγκελα μήκους, κατασκευή αναβαθμίδων από ξύλο και πέτρα της περιοχής το οποίο οδηγεί στο αναρριχητικό πεδίο «Γρε Δάφνη» όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες δημιουργίας ενός σύγχρονου αναρριχητικού πάρκου. Επίσης αναμένεται η έγκριση του έργου με τίτλο «Επαναχρησιμοποίηση εμβληματικού κτιρίου στην νέα Κρύα Βρύση για την δημιουργία χώρου επιμόρφωσης και λαογραφίας»με προϋπολογισμό 740.917 ευρώ που αφορά την ανακαίνιση του παλαιού ελαιουργείου η οποία έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την χρηματοδότηση της αίθουσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Κακογιαννάκη για την συμβολή του. Επίσης ευχαρίστησε την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Αγγελική Πελαντάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κώστα Ασουμανάκη και βέβαια τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάννη Βαβουράκη και το Συμβούλιο για την άψογη συνεργασία ώστε να υλοποιηθεί το έργο. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τους τοπικούς φορείς, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τουρισμού Αγγελική Πελαντάκη, ο Ενταταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χαραλαμπάκης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπύρος Γερμανάκης, ο Υπαστυνόμος Νίκος Τζανακάκης καθώς και κάτοικοι της περιοχής.