ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έγκριση χρηματοδότησης 2.199.000 ευρώ για αρδευτικά δίκτυα στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόταση χρηματοδότησης του  Δήμου Βασιλείου στα πλαίσια της Δράσης 4.3.1: «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» με συνολικό προϋπολογισμό  2.199.000 ευρώ.  Η χρηματοδότηση αφορά παρεμβάσεις στα δίκτυα άρδευσης των ΤΟΕΒ Κουρταλιώτη και Αγίας Γαλήνης και συγκεκριμένα επεκτάσεις-αντικαταστάσεις δικτύων, κατασκευές δεξαμενών καθώς και εγκαταστάσεις νέων αντλητικών συγκροτημάτων.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την σημερινή εξέλιξη καθώς στοχεύουμε στη καλύτερη διαχείριση και αποδοτικότερη χρήση του νερού στη γεωργία, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας του Δήμου μας να καταστεί ανταγωνιστικός και αποδοτικός για την τοπική οικονομία, αλλά και να προστατευτεί το περιβάλλον από την εξάντληση των φυσικών πόρων. Επίσης είναι ένα αναγκαίο έργο για την βιωσιμότητα των δύο ΤΟΕΒ και βέβαια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και συμπλήρωσε:

« Είναι όμως και μια δικαίωση της προσπάθειας μας από την πρώτη στιγμή της προκήρυξης να υποβάλουμε ολοκληρωμένες τεχνικές μελέτες και όλες τις σχετικές εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις. Είχαμε καταφέρει να υποβάλουμε πρώτοι σε ολόκληρη τη χώρα μετά από ένα αγώνα δρόμου της τεχνικής υπηρεσίας μας και των συνεργατών μου. Όλη αυτή η προσπάθεια είχε σαν αποτέλεσμα να είμαστε ο τρίτος Δήμος σε μοριοδότηση ανάμεσα σε 112 παραδεκτές αιτήσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους από πλευράς Δήμου, τους ΤΟΕΒ, τους Προέδρους των ΤΟΕΒ Κουρταλιώτη Σήφη Βούρβαχη και Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντεδάκη για την συνεργασία κατά την προετοιμασία της πρότασης καθώς και τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την στήριξη του»  .