ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έγκριση χρηματοδότησης 350.000€ για αποκατάσταση ζημιών στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Με 350.000 ευρώ ενισχύεται ο Δήμος Αγίου Βασιλείου σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε, την περασμένη Τετάρτη στις πληγείσες περιοχές της Κρήτης, κυβερνητικό κλιμάκιο με σκοπό την αποκατάσταση των πρώτων ζημιών έως ότου ολοκληρωθούν οι καταγραφές από τα αρμόδια υπηρεσιακά κλιμάκια. 

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείο Εσωτερικών και δήλωσε σχετικά:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών έπειτα από την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη. Η συγκεκριμένη πίστωση από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας» είναι η πρώτη φάση χρηματοδότησης με σκοπό την στοιχειώδη αποκατάσταση της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας ώστε να μπορούν οι δημότες μας να έχουν πρόσβαση στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αφού το δίκτυο μας είναι κατεστραμμένο. Στην συνέχεια με νέα χρηματοδότηση θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ζημιών οι οποίες ήδη καταγράφηκαν ταχύτατα έπειτα από αυτοψία από το υπηρεσιακό κλιμάκιο φυσικών καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη που ενήργησαν άμεσα και αποτελεσματικά, επισκέφθηκαν αμέσως την περιοχή μας και την επόμενη μέρα είχαμε την έγκριση των χρηματοδοτήσεων. Με τον κ Κεφαλογιάννη είχαμε συνεχή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των καιρικών φαινόμενων ενώ η συνεργασία μας συνεχίζεται ώστε να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών».