ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έγκριση χρηματοδότησης 700.000€ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου από το Υπουργείο Υποδομών

Υπογράφθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 700.000€ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου που αφορούν στο έργο: «Περάτωση του δικτύου των κάθετων δημοτικών οδών που καταλήγουν στον Αγιοβασιλιώτικο Παραλιακό Άξονα».

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση ήταν συνέχεια της επίσκεψης του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη στον Υπουργό Κώστα Καραμανλή τον περασμένο Μάρτιο. Ο Δήμαρχος παρουσίασε του βασικούς άξονες των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών του Δήμου για την περιοχή όπως ο Αγιοβασιλιώτικος Παραλιακός Άξονας, με τα βοηθητικά και συνοδά έργα, ο οποίος δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές βελτιώνοντας την πρόσβαση σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου αλλάζοντας πλήρως τον οδικό χάρτη.

Ο Υπουργός αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα του έργου καθώς και την μεγάλη προσπάθεια του Δήμου να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα έργων και παρεμβάσεων αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο ενέκρινε την χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τους κάθετους δρόμους που θα προσφέρουν άνετη και ασφαλή πρόσβαση στον Αγιοβασιλιώτικο Παραλιακό Άξονα.

Μετά την σημερινή εξέλιξη ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε θερμά την πρ. Υπουργό και Βουλευτή Αθήνας Όλγα Κεφαλογιάννη και βέβαια τον πρ. Υφυπουργό και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη με τους οποίος είχε τακτική συνεργασία για την συγκεκριμένη πρόταση με συνέπεια να υποστηρίξουν το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης.