ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εγκρίθηκαν μελέτες 1,2 εκατ. ευρώ που αφορούν την αντιμετώπιση βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ρεθύμνης

Την κατακύρωση δύο μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 1.199.958 Ευρώ, που αφορούν στην αντιμετώπιση βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στους Δήμους Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή ενέκρινε την κατακύρωση τηςμελέτης «Αντιμετώπιση βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων, προϋπολογισμού 599.993,75 Ευρώ σε τμήματα των επαρχιακών οδών:

– «Ρέθυμνο – Αγία Ειρήνη – Χρωμοναστήρι- Ρουσσοσπίτι – Πρασσές»

– «Άδελε – Πηγή – Λούτρα – Μονή Αρκαδίου»

– «Μουρτζανά – Γαράζο – Αξός – Ανώγεια – Σείσαρχα»

Επιπλέον, εγκρίθηκε η κατακύρωση της μελέτης «Αντιμετώπιση βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων», προϋπολογισμού 599.965,07 Ευρώ σε τμήματα των επαρχιακών οδών:

– «Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη»

– «Ρέθυμνο – Απόστολοι-  Φουρφουράς – Λοχριά – Όρια Νομού»

– «Κοξαρέ – Ασώματος – Ι.Μ. Πρέβελη»

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Οι παραπάνω μελέτες ήταν απαραίτητο να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις, που προκλήθηκαν από τιςθεομηνίες του 2020 σε διάφορα τμήματα της επαρχιακής οδού του Νομού. Οι εργολάβοι των μελετών αυτών, που έχουν προϋπολογισμό πάνω από ένα εκατομμύριο Ευρώ, αναδείχτηκαν ήδη και μόλις ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων».