ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 150.000€ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες

Ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσα ενέκρινε την χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ προς τον Δήμο Αγίου Βασιλείου σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και αφορά στην άμεση κάλυψη των δαπανών ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη έγκριση χρηματοδότησης είναι αποτέλεσμα κοινής επίσκεψη του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη με τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη στον Αν Υπουργό Εσωτερικών κ Πέτσα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Ο Αν Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Αγίου Βασιλείου για έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων ζημιών, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο Δήμος μας διαθέτει ένα δαιδαλώδες δίκτυο αγροτικών δρόμων που εκτείνεται από τα όρια με τον Νομό Χανίων έως τα όρια του Νομού Ηρακλείου, δηλαδή ολόκληρο το νότιο Ρέθυμνο, και η συντήρηση του απαιτεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με γενναίες χρηματοδοτήσεις. Έχουμε ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την γρήγορη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχουν εκδηλωθεί.
Ευχαριστώ θερμά τόσο τον κ Πέτσα ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τον φετινό χειμώνα καθώς και τον Βουλευτή Ρεθύμνης και πρώην Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη για την έμπρακτη στήριξη του στο αίτημα μας.»