ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

«ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 – ΕΤΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων με έτος ιδρύσεως το 1960, με βαθιές τις  ρίζες του στην Ανωγειανή – Κρητική παράδοση και πολιτισμό, με βαρύ το αίσθημα  και σεβασμό της Ιστορίας του χωριού που εκπροσωπεί, την τελευταία 7ετία έχοντας μπολιάσει την παλιά με την νέα γενιά, πατώντας πάνω σε στέρεες, σωστές  και γερές βάσεις, πρωτοπορεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης και Ελλάδας, με πολλές ποιοτικές ανωτέρου επιπέδου εκδηλώσεις, επιτελώντας ταυτόχρονα και ένα κοινωνικό έργο προς αδύναμες κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, επενδύοντας πάντα στην ΠΑΙΔΕΙΑ των Ανθρώπων και με γνώμονα το τρίπτυχο, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΑΝΘΡΩΠΙΑ –ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιεί καλοκαιρινές εκδηλώσεις του συλλόγου μας με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 –ΕΤΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ».

Πιο συγκεκριμένα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
Ώρα 21:00

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων,  σε συνεργασία με Κρήτες καλλιτέχνες θα παρουσιάσει στο θεατράκι του Άη Γιάννη, στην  Πλατεία Αρμί, μια μουσικό- θεατρική παράσταση αφιερωμένη στον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ με μιαν άλλη «ματιά», τιμώντας τον μεγάλο Κρητικό ΒΙΤΣΕΝΤΖΟ ΚΟΡΝΑΡΟ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ  3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 
Ωρα 19:30 

Α) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ θα εγκαινιάσει την πολιτιστική αίθουσα 100 τμ στην θέση Περαχώρι στα ΑΝΩΓΕΙΑ. Θα τελέσει αγιασμό ο μητροπολίτης Αυλοποτάμου & Ρεθύμνης κκ Ευγένιος  παρουσία πολλών επισήμων και καλεσμένων μας. 
Β) Μετά τον ΑΓΙΑΣΜΟ και τα εγκαίνια της αίθουσας θα ακολουθήσει μουσική κρητική βραδιά χοροεσπερίδα στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολειού Ανωγείων με το συγκρότημα του Λευτέρη και Μανούσσο Καλλέργη. Ο πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων θα βραβεύσει με τιμητικές πλακέτες τον επιχειρηματία ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΑΝΔΡΙΑΔΑΚΗ  και την πρόεδρο των εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού Αθηνών κα ΒΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ για την συνολική τους προσφορά στην ΑΝΩΓΕΙΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30    

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
(Θέατρο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ 21:30)

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ παρουσιάζει το βιβλίο μαντινάδας και τραγουδιών του συγχωριανού μας  Λευτέρη Μπέρκη με τίτλο «στον χορό των στίχων» Θα το παρουσιάσουν εκλεκτοί καλεσμένοι και η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από πολλούς κρητικούς καλλιτέχνες όπως τον : Θανάση Μαυρόκωστα, Χάρη Φασουλά, Δινιακός. Θα συμμετέχουν  τα χορευτικά συγκροτήματα του Θανάση και Δημήτρη Μαυρόκωστα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων. Θα ακολουθήσει καντάδα στους δρόμου του χωριού μας. Ώρα έναρξης 21:30 είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΘΕΑΤΡΑΚΙ  ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30)

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ παρουσιάζει τον απολυτό μουσικό και οργανοπαίκτη  ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ (ΤΑΤΑΚΗ) σε μια βράδια μυσταγωγίας που θα μας ταξιδέψει με τους ήχους του μαντολίνου του . Είσοδος ελεύθερη.