ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στο Ρέθυμνο

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των συμπολιτών σε θέματα Ψυχικής Υγείας, προγραμματίζουν  το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας καθώς και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Κ.οι.ΣΠΕ Ρεθύμνου.

Με κεντρικό μήνυμα «Αποστιγματοποίηση, ίσες ευκαιρίες, φροντίδα», οι διοργανωτές προσκαλούν τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις που στοχεύουν στην αποδόμηση των στερεοτύπων που περιβάλλουν την ψυχική ασθένεια και στην  αντιμετώπιση των πασχόντων συνανθρώπων μας  με σεβασμό και στοργή.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν: 

  • Εικαστικά δρώμενα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, κατά το χρονικό διάστημα 10.00 το πρωϊ με 13.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία 4ων Μαρτύρων. Οι προγραμματισμένες δράσεις είναι σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτές ενήλικες, έφηβοι και  παιδιά.
  • Ημερίδα, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 18.00-20.00, στο Σπίτι του Πολιτισμού, όπου καταρτισμένοι επιστήμονες  θέτουν προβληματισμούς στο πλαίσιο διαλογικής  συζήτησης με επίκεντρο  το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει τους πάσχοντες στον εργασιακό και κοινωνικό τους χώρο και διερευνούν τρόπους  εξάλειψής του. Οι εργασίες της Ημερίδας θα λήξουν με την καλλιτεχνική  συνδρομή της θεατρικής Ομάδας Αψέντη του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής  Υγείας (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.)  Ρεθύμνου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης,  η Κοινωνική του Υπηρεσία με αρμόδια Αντιδήμαρχο τη Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα,  το Κέντρο Κοινότητας, και το Κοι. ΣΠΕ  καλούν τις/τους συμπολίτισσες/-ες  να υποστηρίξουν την προσπάθεια καλλιέργειας μιας πιο  ανθρώπινης, κοινωνικά υγιούς και δίκαιης προσέγγισης της ψυχικής   ασθένειας που, λόγω των δυσμενών συνθηκών που βιώνουμε όλοι, παρουσιάζει αυξητική  τάση εκδήλωσης , αποτελώντας , εν τέλει, υπόθεση όλων μας.