ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Μάχη της Κρήτης στα ΚΑΠΗ Ρεθύμνου

Συγκινητικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης διοργάνωσαν την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στους φιλόξενους χώρους τους τα ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ με αφορμή την 78η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με παρουσίαση του χρονικού της Μάχης της Κρήτης από τα ίδια τα μέλη των ΚΑΠΗ και ακολούθησε προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ στο οποίο το μέλος του ΚΑΠΗ κ. Βασίλης Παπαδόπουλος αφηγήθηκε, μεταξύ άλλων, και τη συγκλονιστική στιγμή που βρέθηκε, μικρό παιδάκι, απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Στη συνέχεια, πολλά από τα μέλη των ΚΑΠΗ αφηγήθηκαν με συγκίνηση προσωπικές μνήμες, μαρτυρίες και βιώματα ενώ ενδιάμεσα ακούστηκαν επίκαιρα τραγούδια από την χορωδία των ΚΑΠΗ και την δασκάλα τους κ. Κατερίνα Χριστουλάκη στο αρμόνιο καθώς και το μέλος του ΚΑΠΗ κ. Μιχάλη Ζυμπραγουδάκη στην λύρα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία» κ. Γεώργιος Μοτάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και πολλά μέλη και φίλοι των ΚΑΠΗ.

Η συγκινητική εκδήλωση έκλεισε με την ευχή για παγκόσμια ειρήνη και φυσικά νοστιμότατα κεράσματα από τις πάντα ακούραστες κυρίες των ΚΑΠΗ.

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ