ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εκδηλώσεις της ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τριήμερο εκδηλώσεων μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Μπροστά στην επέτειο των 48 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι Οργανώσεις Πανεπιστημίων Κρήτης της ΚΝΕ συνεχίζουν το τριήμερο εκδηλώσεων και περιοδειών με την ανακοίνωση της ΚΝΕ στις 15 – 16 – 17 Νοέμβρη σε κεντρικού χώρους των ιδρυμάτων με κορύφωση τα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις για τον εορτασμό του πολυτεχνείου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη.

Εχτές πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Χανίων της ΚΝΕ, όπου δεκάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, εγκαινίασαν τα καινούργια γραφεία του ΚΚΕ στα Χανιά.

Σήμερα περιοδεία του Στέλιου Ορφανού, μέλος της ΚΝΕ την περίοδο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ σήμερα, στο ΕΛΜΕΠΑ και στο ΑΕΙ στο Ηράκλειο, κατέληξε σε συσκέψεις της ΚΝΕ στους ανοιχτούς χώρους των ιδρυμάτων.

Στο ΑΕΙ Ρεθύμνου, έγινε συζήτηση με αφορμή τα επίκαιρα διδάγματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου” , από τον Αργύρη Αλεξάκη , μέλος του Γ.Π. Κρήτης της ΚΝΕ.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΚΝΕ: «48 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου.»

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ κλιμακώνουν και καλούν σε μαζική συμμετοχή τη νεολαία της περιοχής στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του εργατικού κινήματος.

Την Τετάρτη 17 Νοέμβρη:

Ηράκλειο: Στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας.
Χανιά: Στις 18:00 στην πλατεία Αγοράς.
Ρέθυμνο: Στις 18:00 στο Δημαρχείο.