ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις στο Χρωμοναστήρι τον Αύγουστο

Πενήντα χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα τοπικά δρώμενα συμπληρώνονται τη φετινή χρονιά για τον Σύλλογο Χρωμοναστηρίου «Παναγία Κερά» και θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο.

πολιτιστικός σύλλογος χρωμοναστηριου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου. Εσπερινός το πρόσαργο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, από το Σύλλογο. Στον ίδιο χώρο, θα τιμηθούν οι συγχωριανοί, Στυλιανός Χ. Παλάσσαρος και Ευαγγελία Ν. Παττακού, οι οποίοι θα ανακηρυχθούν “ΔΩΡΗΤΕΣ”, για τη μεγάλη τους συμβολή στην ανακαίνιση του Ξενώνα Χρωμοναστηρίου.

Για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου , έχουν κατασκευάσει πενήντα μαχαίρια συλλεκτικά με το λογότυπο. Τις δυο μέρες (14 & 15 Αυγούστου) θα υπάρχει, όπως κάθε χρόνο, λαχειοφόρος αγορά για ένα μαχαίρι ιδιαίτερης τέχνης και αξίας, τα έσοδα του οποίου θα προσφερθούν στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Τέλος, οι διοργανωτές ετοιμάζουν παραδοσιακό κέρασμα για όλους τους κατοίκους του χωριού που θα πραγματοποιηθεί στη νέα πλατεία, πριν το μονοπάτι της εκκλησίας της Παναγίας Κεράς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εσπερινός

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Θεία Λειτουργία στον Άγιο Ευτύχιο. Στις 8:30 μμ θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση, η κορυφαία συνάντηση των φορέων του χωριού. Πριν τη Συνέλευση, θα γίνει η καθιερωμένη απονομή των βραβείων στους άριστους μαθητές του χωριού καθώς και σε όσους κατάγονται από αυτό και φοιτούν σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η απονομή, που πραγματοποιείται στη μνήμη του Νικολάου Παττακού κι έχει καθιερωθεί από το έτος 2000, αποτελεί προσφορά της οικογένειάς του. Οι αριστούχοι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένη φωτοτυπία των ελέγχων τους στον Πρόεδρο Μανώλη Παττακό ή στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νίκο Δεληγιαννάκη ή στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλη Καπαρό, στον αριθμό 6974 439 836 έως και τις 15 Αυγούστου 2015.

ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εκδρομή στην κορυφή του Βρύσινα, στο Άγιο Πνεύμα και στη συνέχεια επίσκεψη στο Ατσιπόπουλο, στο Υπαίθριο Πάρκο Ιστορίας & Πολιτισμού που πρόσφατα, στις 31 Μαΐου, που δημιούργησε ο φίλος του συλλόγου κ. Δημήτρης Αετουδάκης. Εκεί, κάτω από τις βελανιδιές, όσοι βρεθούν θα απολαύσουν το φαγητό τους, το οποίο θα είναι προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρωμοναστηρίου, της Πολιτιστικής Εταιρείας, ο Μύλος του Πρινάρη και του Συλλόγου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Επίσημα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Χρωμοναστηριανών στους Εθνικούς Αγώνες, με τη συμμετοχή όλων των φορέων του χωριού.

Ο ξενώνας Χρωμοναστηρίου και η «Ελιά» λειτουργούν κανονικά από αρχές Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη διαχειρίστρια Μαρία Κουταλά στα τηλέφωνα: 6973 716 860 και 6970 412 769.