Εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης στο Ρουσσοσπίτι

Η αλληλεγγύη είναι μία λέξη επίκαιρη λόγω της γενικότερης κρίσης, δεν είναι μόνο κάποιες πράξεις αλλά θα πρέπει να τη δούμε ως νοοτροπία και στάση ζωής. Η στάση ζωής μας να εμπνέεται από ειδικές αξίες και μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο. Τα προβλήματα θα υπάρχουν πάντα αν όμως προσπαθήσουμε όλοι μαζί δεν θα μας καταβάλουν, γιατί ο ένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον άλλο.

Με βάση αυτά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουσσοσπιτίου “Βρύσινας” θέλοντας η αλληλεγγύη να γίνει τρόπος σκέψης , διοργανώνει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, την “Βραδιά Αγάπης”, μία γιορτή όπου πρωταγωνιστές θα είναι η Αγάπη, η Αλληλεγγύη και η Ανθρωπιά, γιατί σε αυτά τα δύσκολα χρόνια εκείνο που έχει σημασία είναι να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός

Τα έσοδα της εκδήλωσης, όπου θα πλαισιώνεται από μουσική και φαγητό καθώς και τον Άγιο Βασίλη με έκπληξη για τα παιδιά, θα διατεθούν για το μέλλον αυτού του τόπου τα παιδιά μας, όπου θα καλυφθούν ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου Ρουσσοσπιτίου, αλλά και στην Ενορία Ρουσσοσπιτίου για να βοηθηθούν συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

Ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ας δώσουμε την ευκαιρία στην αγάπη και στην ανθρωπιά να μπουν στην καρδιά μας με ένα χαμόγελο γεμάτο αθωότητα από ένα παιδί.

Καλούμε τον κάθε ένα από εμάς να συμβάλει στην προσπάθεια μας για στήριξη των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση καθώς και να μπορέσουν να συνεχίσουν τα παιδιά να έχουν μια υποτυπώδεις διαβίωση στο σχολείο τους.

“Όλοι μαζί μπορούμε” με ανιδιοτέλεια ενάντια στον ατομισμό και στην αποξένωση.

“Φαντάσου όλους τους ανθρώπους να μοιράζονται τον κόσμο,
να μην υπάρχει ανάγκη για απληστία η πείνα, μια ανθρώπινη αδελφότητα φαντάσου…”
Imagine¨- John Lennon