ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση με θέμα “Το Αποδούλου (ΑΜΠΑΔΙΑ) στην πορεία του χρόνου”

αποδουλου
Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στο Αποδούλου, παρουσία πλήθους κόσμου, φορέων και αρχών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολιτιστικού συλλόγου Αποδούλου “Το Αποδούλου (ΑΜΠΑΔΙΑ) στην πορεία του χρόνου, Ιστορική αναδρομή- σύγχρονη πραγματικότητα – ελπίδα – προοπτική για το μέλλον”.

Ο πρώτος ομιλητής Δρ. Ιωάννης ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ, έφορος αρχαιοτήτων ε.τ. αναφέρθηκε στο πλούσιο παρελθόν του Αποδούλου και της Αμπαδιάς γενικότερα, παραθέτοντας ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ Διευθυντής του Γυμνασίου Φουρφουρά, ο οποίος αναφέρθηκε στην σύγχρονη πραγματικότητα και την περιέγραψε με τον δικό του ιδιαίτερο λόγο, καταλήγοντας ότι σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν κάτοικοι στην Αμπαδιά, και ότι η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη πλέον.

Ο τρίτος ομιλητής ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης Αντιδήμαρχος Αμαρίου, πραγματοποιώντας μία μελετημένη παρουσίαση αναφέρθηκε στην ελπίδα και την προοπτική για το μέλλον παρουσιάζοντάς το μέσα από τα σχέδια του Δήμου Αμαρίου, για τον πλατύ ποταμό, το χωροταξικό, τον αμαριώτικο δρόμο και την αξιοποίηση τοπικών προιόντων μέσω ευρωπαικών προγραμμάτων, τις δυνατότητες και προοπτικές για τους κατοίκους τη Αμπαδιάς, δίνοντας ένα τόνο αισιοδοξίας.

Το λόγο πήρε στην συνέχεια η Αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου ΛΙΟΝΗ Μαρία, η οποία είπε ότι καθυστέρησε λόγω του …αμαριώτικου δρόμου και μιλώντας από καρδιάς συνέχισε: «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Μετά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αμαρίου ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ Παντελής, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Αμαρίου όταν το κράτος επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση, να πραγματοποιηθεί το 1/3 από αυτά που ανέφερε ο Αντιδήμαρχος ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν και άλλοι παρευρισκόμενοι: ο ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Μιχάλης πρώην κοινοτάρχης Πλατάνου. ο ΦΩΤΑΚΗΣ Γιάννης πρώην Νομάρχης Ρεθύμνου, όπου έκαναν την δική τους τοποθέτηση, και τέλος ο πρώην Δήμαρχος Αμαρίου και νυν Δημοτικός σύμβουλος ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ Αδάμ τόνισε με έμφαση για την Αμπαδιά: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ-ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ-ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού συλλόγου Αποδούλου ευχαριστεί όλους όσους παρεβρέθηκαν , τους ομιλητές, τους φίλους και μέλη του συλλόγου και όλους τους Αμπαδιώτες που βοήθησαν να γίνει μια επιτυχημένη εκδήλωση

Ιδιαιτέρως ευχαριστεί για την παρουσία του τον ΠΑΤΤΑΚΟ Δημήτρη πρόεδρο του ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ, που χρηματοδοτεί την ανωτέρω εκδήλωση.