ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σεξουαλική αγωγή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας 2023 #WSHD2023, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνδιοργάνωση της Α.ΞΕ.Π.Τ. (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα), της durex και του Παγκόσμιου Οργανισμού Σεξουαλικής Υγείας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τη «Συναίνεση», την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 6:00μ.μ., στην Πειραματική Σκηνή, του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της σεξουαλικής αγωγής παιδιών και νέων ανθρώπων, ως προϋπόθεση για την προστασία από επικίνδυνες σεξουαλικές πρακτικές και συμπεριφορές και την πρόληψη της σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης και της έμφυλης βίας. Η συναίνεση αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την ανάπτυξη ασφαλών και υγιών διαπροσωπικών και συντροφικών ανθρώπινων σχέσεων, που βασίζονται στον αλληλοσεβασμό, την αρμονική συνύπαρξη, την ισότητα και την αμοιβαία κατανόηση, αλλά και δεξιότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί και να εξασκηθεί για τη διασφάλιση των σχέσεων αυτών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές και ομιλήτριες ο Γεώργιος Α. Νάκος, Α/Α’ (ΥΓ) ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η Νιόβη Μιχαλοπούλου, κλινική ψυχολόγος, πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Ως Αιδώ», η Μαργαρίτα Γερούκη, εκπαιδευτικός PhD, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Σεξουαλική Εκπαίδευση-World Association for Sexual Health, η Έλενα Σκαρπίδου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη του τομέα εκπαίδευσης του Πολύχρωμου Σχολείου και η Κατερίνα Τζίνου, brand manager της Durex.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ρένα Τσάκα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://www.facebook.com/events/328571839841050/