ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για τα τροχαία ατυχήματα από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρεθύμνης

Συμβάλλοντας στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Πρινέ, διοργανώνουν εκδήλωσης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  των συμπολιτών με θέμα : «Τροχαία Ατυχήματα και Οδική Ασφάλεια: Δεν είναι παιχνίδι!».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 7.00 απόγευμα  και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Πρινέ.

Παρεμβάσεις στο κρίσιμο ζήτημα της οδικής ασφάλειας θα κάνουν:

  • Ο κ. Κατσούγκρης Μανόλης/ Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου, ο οποίος θα εστιάσει στα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης   των τροχαίων ατυχημάτων
  • Η κ.  Παπαδακάκη Μαρία / Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), θα διεγείρει σκέψεις και προβληματισμούς παρέχοντας συνάμα πρακτικές συμβουλές για το ρόλο των γονέων ως  πρότυπα ασφαλούς μετακίνησης για τα παιδιά και
  • Ο κ. Ραπτάκης Μανώλης/ Ορθοπεδικός Χειρουργός, ο οποίος θα επικεντρωθεί σε δυο κρίσιμα ερωτήματα για το αν πρέπει ή/ και αν μπορούν οι πολίτες–μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων να παράσχουν Πρώτες Βοήθειες σε τραυματισμένους.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής στο διάλογο που θα αναπτυχθεί  σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και κυκλοφορίας.

Η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής  Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και τα Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δ.Ρ. καλούν τους συμπολίτες να  επωφεληθούν από την ευκαιρία που τους προσφέρεται για αξιόπιστη ενημέρωση πάνω στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα που απασχολεί συχνά με δυσάρεστες συνήθως αφορμές, το Ρέθυμνο και το νησί μας και με δύναμη τη γνώση και τη σύνεση να  γίνουν πρεσβευτές της ασφαλούς οδήγησης, συμβάλλοντας στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προάσπιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.