Εκδήλωση με θέμα τις εργασιακές σχέσεις στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειριστών, Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος, το Σωματείο Χειριστών, Εκσκαπτικών, Ανυψωτικών Ν. Ρεθύμνου και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, σας προσκαλούν σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Επίκαιρα Ζητήματα Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Ασφάλισης».

εργατικό κέντρο ρεθύμνου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11/6/2017 από τις 10:00 πμ έως τις 13:00 μμ στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου (Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς).

Ειδικότερα, θα αναλυθούν:

Α) Οι βασικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
Β) Υγιεινή και Ασφάλεια σε εργασία με μηχανήματα έργου
Γ) Βασικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση μετά τον Ν4387/2016. Ασφάλιση σε ΒΑΕ

Τα ανωτέρω θέματα θα παρουσιαστούν από επιστημονικούς συνεργάτες – νομικούς του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και από εκπρόσωπο της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας .

*Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, στον ίδιο χώρο, την Κυριακή 11/6/2017, από τις 13:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ., εκπρόσωποι της ομάδας νομικών του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, θα απαντήσουν σε ερωτήματα και προβληματισμούς που έχουν σχέση είτε με τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ) είτε με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ). Παράλληλα, εκπρόσωπος της ομάδας των συμβούλων απασχόλησης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, θα επεξεργάζεται αιτήματα των εργαζομένων και των ανέργων στα ζητήματα της απασχόλησης καθώς και της επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.