Η Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής, του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η Κρητική διατροφή, ο τρόπος ζωής και τα οφέλη τους».
Η Ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της πράξης: Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015-2016» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης και αφορά στην ενημέρωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και μεμονωμένων ατόμων ωφελούμενων του προγράμματος ΕΠ ΕΒΥΣ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής) σε θέματα υγιεινής διατροφής, τα οφέλη της στην υγεία και βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:
- 17.30 Χαιρετισμοί
- 17.50 “Η σημασία της Μεσογειακής Διατροφής στα στάδια της ζωής” Λήδα Χατζή, Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας-Διατροφής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης.
- 18.10 “Η Κρητική Μεσογειακή Διατροφή, το ελαιόλαδο και η υγεία χτες, σήμερα, αύριο.” Αντωνία Τριχοπούλου, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
- 18.40 “ΥΔΡΙΑ: Εθνική μελέτη Υγείας και Διατροφής. Μεθοδολογία συλλογής δεδομένων και αποτελέσματα” Φίλιππος Ορφανός, PhD Βιοστατιστικός, Ε.ΔΙ.Π. στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής
- 19.00 Διάλειμμα 19.20 “Βασικοί κανόνες ατομικής υγιεινής καθώς και ασφάλειας – υγιεινής τροφίμων”. Άννα Ψαρουλάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ζωονόσων Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης
- 19.40 “Η Κρητική διατροφή μέσα από συνταγές: από την θεωρία στην πράξη.” Παπαδάκης Αναστάσιος, Σεφ, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης
- 20.00 Λήξη ημερίδας – Συμπεράσματα Αναστάσιος Φιλαλήθης, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, Τµήµα Ιατρικής Πανεπιστηµίου Κρήτης
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και θα είναι ανοικτή στο κοινό.