ΕΛΙΑ και ΛΑΔΙ
Γεύση-Υγεία -Πολιτισμός
Ρέθυμνο – Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016
Οι οργανωτές των Εκδηλώσεων “ΕΛΙΑ και ΛΑΔΙ – Γεύση – Υγεία – Πολιτισμός” σας προσκαλούν να συμμετάσχετε με τα παιδιά σας στην εκδήλωση που οργανώνεται με συμμετοχή του Σχολείου τους, την 17 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα έναρξης 09:30
στην αίθουσα Αίθουσα Εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
Οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος του προγράμματος «Ευαισθητοποίηση νεολαίας για την γευστική, υγιεινή και πολιτιστική άξια της ελιάς και του Ελαιολαδου» (SUB-IOC-PRO-11/15) που υλοποιείται από τον ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο ελαιολάδου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Αίθουσα Εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
Πρόεδρος ΣΕΔΗΚ –Δήμαρχος – Δ/ντες και Σύμβουλοι Π/βάθμιας
09.30 Προσέλευση γονέων και παιδιών των Σχολείων. Εγγραφές,
Προβολή ντοκιμαντέρ ΣΕΔΗΚ: «Ο Πολιτισμός της Ελιάς στην Κρήτη»
10.30 Χαιρετισμοί:
10.45 Στόχοι και δράσεις προγράμματος ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την Ελια και το Λάδι.
Δρ. Νίκος Μιχελάκης- Επιστ. Σύμβουλος ΣΕΔΗΚ.
11.00 «Μυλωνάδες Και Μαζώχτρες»
Μαθητές Α΄Ταξη 16ου Δημ. Σχολείου
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Δέσποινα Μαυράκη
11.15 «Το Ταξίδι Της Ελιάς». Μαθητές 10ου Νηπιαγωγείου
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ιουλία Ανυφαντάκη, Στέλλα Φουντούκη
11.30 «Ελιά, Το Ευλογημένο Δεντράκι»
Μαθητές Α΄Ταξης 7ου Δημ. Σχολείου
Επιμέλεια-Παρουσίαση Στέλλα Ανδρεδάκη, Δέσποινα Περιστέρη
11.45 Απονομή Βραβείων στα Σχολεία και τους Εκπαιδευτικούς
12.15 Μόνο για Παιδιά: Γευσιγνωσία εδεσμάτων ελαιολάδου.
12.15 Μόνο για Γονείς: Ελαιόλαδο και σπορέλαια: Θετικές και αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και η καταλληλότητα τους στο τηγάνισμα
Χάρης Χαρωνίτης, Διατροφολόγος
12.30 Συζήτηση –Συμπεράσματα
12.45 Επίσκεψη Εκθέσεων και Γευσιγνωσίας
13.00 Λήξη.
Ρέθυμνο 741 00, Ελλάδα