ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εκδήλωση Θηλασμού από τον ΣΘΕ-LLLGR στα Χανιά

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece1 (προφέρεται Λα Λέτσε Λίγκ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2022, η οποία στη χώρα μας γιορτάζεται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (01-07 Νοεμβρίου), συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων), Εκδήλωση Θηλασμού, με τίτλο «Ο κύκλος του θηλασμού», το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 16.30-20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 74, στα Χανιά.

Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των οικογενειών της κοινότητας, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας που πλαισιώνουν τη δυάδα του θηλασμού και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον θηλασμό.

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος -La Leche League Greece είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο (Αριθμός Μητρώου Σωματείου 19742) και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (τη La Leche League International, www.llli.org), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Η La Leche League International (LLLI), που ιδρύθηκε το 1956 στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτει ομάδες σε πάνω από 80 χώρες παγκοσμίως και θεωρείται η μεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο που συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς. Δείτε περισσότερα εδώ: www.llli.org/about/history.

Ως Σωματείο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε από μητέρες το 1979 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 50 Σύμβουλοι σε Ομάδες υποστήριξης στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, και σε 20 ακόμα πόλεις στην Ελλάδα.

Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

• Γνωριμία με τις Συμβούλους LLL της ομάδας Χανίων και το έργο του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece
• Δύο (2) ομιλίες από επαγγελματίες υγείας βασισμένες σε δύο πολύ συνηθισμένες ανησυχίες-προκλήσεις γονέων που αφορούν τον θηλασμό
• Δύο (2) κύκλους γονέων με τη μορφή των Συναντήσεων που συντονίζουν οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League Greece,
• Δημιουργική απασχόληση παιδιών από εξειδικευμένη animatrice
• Διάθεση πλούσιου ενημερωτικού υλικού σχετικά με τον θηλασμό

Οι δύο κύκλοι γονέων που θα ολοκληρώσουν την Εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν με τη μορφή των Συναντήσεων που συντονίζει ο ΣΘΕ-LLLGR, όπου οι γονείς μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες, τις ανάγκες, τις ανησυχίες, τις προκλήσεις και τα ερωτήματα που προκύπτουν στο ταξίδι του θηλασμού με την ενεργητική συμμετοχή τους. Τη συζήτηση συντονίζουν οι Σύμβουλοι Θηλασμού της LLLI που είναι ειδικά εκπαιδευμένες και έμπειρες μητέρες που έχουν θηλάσει ένα ή περισσότερα παιδιά, και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Μέσα από τις Συναντήσεις οι οικογένειες λαμβάνουν έγκυρη ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση για να πετύχουν τον δικό τους στόχο
θηλασμού. Τα θέματα των κύκλων αυτών θα είναι «Συχνές Ερωτήσεις γύρω από τον Θηλασμό» και «Βήματα για μια καλή αρχή στον Θηλασμό» αντίστοιχα.

Η Εκδήλωση απευθύνεται σε θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, ΟΛΟΥΣ όσοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό ή θέλουν να ενημερωθούν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, τις Ομιλίες και τους Χορηγούς της Εκδήλωσης, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/427728759529022.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την Εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη Σύμβουλο Έλενα Γκίκα στο email: elenagk@lllgreece.gr.