ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μέρωνα από τους Τούρκους

Μέσα σε κλίμα σεβασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο του ολοκαυτώματος του Μέρωνα από τους Τούρκους ανήμερα της μεγάλης εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στις 2 Φεβρουαρίου του 1867.

Την τέλεση της καθιερωμένης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μερώτριας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ολοκαυτωθέντων και σφαγιασθέντων Μερωνιανών από τους Τούρκους, του πυρπολητή της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, Κωνσταντίνου Γιαμπουδάκη, καθώς και της Μερωνιανής μητρός του Δέσποινας Λιουδάκη.

Η σεμνή τελετή, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέρωνα, ολοκληρώθηκε με την τέλεση τρισάγιου και την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κωνσταντίνου Γιαμπουδάκη η οποία κοσμεί την κεντρική πλατεία του χωριού. Ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα, κ Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων, Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Ρεθύμνου κ. Άγγελος Μαλάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Ρεθύμνου, κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων τόσο από το Μέρωνα, όσο και από το Άδελε.