ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

Όμως ο Πόλεμος δεν τέλειωσεν ακόμα.
Γιατί κανένας πόλεμος δεν τέλειωσε ποτέ!
Μ.Αναγνωστάκης

1945-2016
Εκδήλωση τη Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου στις 29 Ιουλίου 2016Εβδομήντα ένα χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945) μέχρι την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (8 και 9 Ιουλίου), με τις απειλητικές για το μέλλον των λαών αποφάσεις επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα του ιμπεριαλισμού.

Μέρα με την ημέρα ο πόλεμος έρχεται πιο κοντά μια και οι πολεμικές ιαχές στον καιρό της ειρήνης δεν φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η νέα δολοφονική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία είναι ειδήσεις που σαν εργόχειρα είναι φτιαγμένα από την ίδια κλωστή. Την κλωστή από το κουβάρι των αντιθέσεων και ανταγωνισμών τόσο στο εσωτερικό της κάθε χώρας, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για τον λαό μας δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στo πλαίσιό των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και με την πολιτική της βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Ίδια η ευθύνη και των άλλων αστικών κομμάτων που συμφωνούν με τη συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καλεί τον Ηρακλειώτικο Λαό να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιούλη 2016 στις 8:00 μμ στην Παραλιακή Καράβολα (έναντι του «Τάλως») με αφορμή τα 71 από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ μέχρι τις πρόσφατες εξελίξεις.

Παλεύουμε και Απαιτούμε:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθούν ΟΛΑ τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Συζήτηση και ομιλία για τις πρόσφατες εξελίξεις από τον Νίκο Πατεράκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ
  • Προβολή Βίντεο
  • Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου