ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση της ΝΙΚΗΣ για τον Αγροτοκτηνοτροφικό Τομέα και την Ενέργεια

Ρέθυμνο, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 6.30 μ.μ.

Εκδήλωση με θέμα «Πρωτογενής Τομέας – Ενέργεια» διοργανώνει το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ στο Ρέθυμνο το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο υπεύθυνος των Θεματικών Ομάδων Ενέργειας και Βιομηχανίας – Καινοτομίας της ΝΙΚΗΣ κ. Πέτρος Παπαγεωργίου, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, και ο υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας Πρωτογενούς Τομέα δρ Ζώης Ζαρταλούδης, Γεωπόνος. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Κτηνίατρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου από ώρα 6.30 μ.μ.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα παρακάτω θέματα:

  • Πέτρος Παπαγεωργίου, «Ενεργειακή κρίση: αιτίες και αποτελέσματα. Προτάσεις της ΝΙΚΗΣ για υπέρβαση του προβλήματος».
  • Ζώης Ζαρταλούδης, «Πρωτογενής Τομέας – Η επικρατούσα κατάσταση και η πρόταση της ΝΙΚΗΣ».
  • Αλέξανδρος Στεφανάκης, «Η κτηνοτροφία της Κρήτης σήμερα: προτάσεις για εξέλιξη και προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες».

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για μια πρώτη επαφή με τις προτάσεις της ΝΙΚΗΣ για τα κρίσιμα ζητήματα της Ενέργειας και του Πρωτογενούς Τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, εξόρυξη μεταλλευμάτων κ.λ.π.) μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Κινήματος και ιδιαίτερα τις Θέσεις για την Οικονομία: https://nikh.gr/theseis/oikonomia. Η ΝΙΚΗ έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή τη σπουδαιότητα των δύο αυτών τομέων, οι δε βουλευτές της έχουν απευθύνει κατ’ επανάληψιν συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση με τις τοποθετήσεις τους στο κοινοβούλιο.

Ενδεικτικά:

Γ. Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας, «Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Να ξεπαγώσουν άμεσα οι επενδύσεις για την εκμετάλλευσή τους».
Α. Βορύλλας, βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, «Ο παραγόμενος πλούτος πρέπει να διοχετεύεται στους πολίτες και στις ανάγκες τους».
«Οικονομική ανάπτυξη μέσω του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα» (καίρια ερώτηση για το θέμα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογεγραμμένη από όλους τους βουλευτές της ΝΙΚΗΣ).

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ
Τοπική Κοινότητα Ρεθύμνου