Εκδήλωση της ΟΒ μαθητών της ΚΝΕ για το σύγχρονο σχολείο

rethymno-ekdilosi-mathites-1Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ΟΒ Μαθητών Ρεθύμνου της ΚΝΕ το Σάββατο 4 Μάρτη στο Στέκι Νεολαίας στο Ρέθυμνο, με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα», προβάλλοντας της πρόταση του Κόμματος για το ενιαίο 12χρονο σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας, το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, μέσα από παιχνίδι ερωτήσεων «Quizdom» που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές, κουβέντιασαν για τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στην Εκπαίδευση και τον ρόλο της ΕΕ, σε αντιπαράθεση με το σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και ενιαία και θα απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Κουβέντιασαν για το σχολείο στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και ποια είναι η διέξοδος σήμερα μέσα από το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής.

Σχεδίασαν τον επόμενο μεγάλο σταθμό, το μαθητικό φεστιβάλ στο Ρέθυμνο στις 29 Απρίλη με σύνθημα «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο» με ιδέες για δημιουργικές παρεμβάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στο χώρο λειτούργησε και το νεοσύστατο βιβλιοπωλείο της ΚΝΕ που οι μαθητές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.