ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Επισκοπή

Ανοικτή εκδήλωση-συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21.7.2012 στην Επισκοπή Ρεθύμνου με ομιλητή τον βουλευτή Ανδρέα Ξανθό.

Στην ομιλία του ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι η νέα τρικομματική συγκυβέρνηση μέρα με τη μέρα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Ένα πρόσωπο απολύτως μνημονιακό, νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό και ειδικά μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στη «Ελληνική Χαλυβουργία», επικίνδυνα αυταρχικό. Είναι στην ουσία μια κυβέρνηση ίδια και απαράλλακτη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, η οποία σύντομα θα βρεθεί σε πλήρες οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, αντιμέτωπη με την κοινωνική αγανάκτηση και τη λαϊκή κατακραυγή.

Ο κ. Ξανθός επίσης ανέφερε ότι η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση αποδείχθηκε πολιτική απάτη, ότι οι διαβεβαιώσεις πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα οριζόντιων περικοπών αποδείχθηκαν κοροϊδία μετά την μείωση κατά 22% του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ότι η προεκλογική εξαγγελία για ανακούφιση των αδύναμων μετατράπηκε σε ανοικτή πλέον επίθεση στα τελευταία υπολείμματα του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κ. Ξανθός θα μεταφέρει στη Βουλή τα αιτήματα του κόσμου της εργασίας και τις ανάγκες της κοινωνίας, θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και δώσει όλες του τις δυνάμεις για να μην μείνει κανείς άνθρωπος μόνος του στην κρίση, κανένας πολίτης χωρίς στέγη, τροφή, θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, φάρμακα, δημόσια περίθαλψη και κοινωνική φροντίδα. Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα μιας ζωής με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη.

Ο κ. Ξανθός, τέλος, κάλεσε τους πολίτες να αυτοοργανωθούν, να διεκδικήσουν με συλλογικό τρόπο λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα τους και να υιοθετήσουν το σύνθημα των Ισπανών διαδηλωτών «ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ!».