ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση του εργαστηρίου ΘΕΚΙΜΣ «Καλλιτεχνική έκφραση στο Ρέθυμνο: Ανάγκες, προοπτικές, καλές και λιγότερο καλές πρακτικές»

Το Εργαστήριο ΘΕΚΙΜΣ προγραμματίζει για τις 2 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα στις 8 μμ, συζήτηση στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία» με θέμα «Καλλιτεχνική έκφραση στο Ρέθυμνο: Ανάγκες, προοπτικές, καλές και λιγότερο καλές πρακτικές».

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου ΘΕΚΙΜΣ έχει εκπονηθεί το πρόγραμμα «Ψηφιοποίηση και εφαρμογές προβολής του Αρχείου Γιώργου Αμαργιανάκη (παραδοσιακή μουσική της Κρήτης)», πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Η Τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση», ενώ στο πλαίσιο λειτουργίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο οποίο υπάγεται το Εργαστήριο έχει εκπονηθεί διδακτορική διατριβή με θέμα «Το θέατρο στο Ρέθυμνο, 20ός αιώνας». (Άννα Τζανιδάκη).

Τέλος, έχει υποβληθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση βελτίωσης των συνθηκών θέασης της κεντρικής αίθουσας στο Σπίτι του Πολιτισμού από τον Νοέμβριο του 2022. Επομένως, η μελέτη, καταγραφή και ανάλυση των συνθηκών κάτω από τις οποίες υλοποιείται η καλλιτεχνική έκφραση στην πόλη αποτελεί κατ’ εξοχήν αντικείμενο της έρευνας του Εργαστηρίου.

Το Εργαστήριο ΘΕΚΙΜΣ καλεί στην εκδήλωση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα, θεατρικές και μουσικές ομάδες, κινηματογραφικές λέσχες και εκπροσώπους και υποψήφιους από τις δημοτικές παρατάξεις. Η συζήτηση θα οργανωθεί με κύριο άξονα τις τρεις βασικές τέχνες που ερευνά το Εργαστήριο (Θέατρο, Κινηματογράφος, Μουσική) αλλά θα υπάρχει ειδική μνεία και στα Εικαστικά και τον Χορό.