ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Παύλο Βαρδινογιάννη από τον Όμιλο Βρακοφόρων

εκδηλώσεις ομίλου βρακοφώρων για παύλο βαρδινογιάννηΜε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Αυγούστου στο Ρέθυμνο οι επετειακές εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Ι. Βαρδινογιάννη, που διοργανώνει ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης (ο όμιλος ιδρύθηκε από τον Παύλο Ι. Βαρδινογιάννη).

Εξάλλου την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί θα γίνει μνημόσυνο – συναπάντημα στην μνήμη του στο Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται εντός του φρουρίου «Φορτέτζα». Στη διάρκεια των εκδηλώσεων στην είσοδο του θεάτρου θα βρίσκεται περίπτερο με ειδική ομάδα από το «Όραμα Ελπίδας» του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», που θα διανέμει φυλλάδια με σκοπό την ενημέρωση και τη λήψη δειγμάτων, για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Τέλος πρόκειται να τιμηθούν ο σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και συγκεκριμένα το «Όραμα Ελπίδας» για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και η εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» για τα 100 χρόνια συνεχούς έκδοσής της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 8 Αυγούστου – θέατρο «Ερωφίλη», 21.30:
Η περίφημη μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Πλωτάρχη (Ε) Γ. Τσιλιμπάρη Π.Ν. στη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού, με σολίστα στη λύρα τον Στέλιο Μπικάκη. Λαϊκοί και κρητικοί χοροί θα παρουσιαστούν από τμήματα του Ομίλου Βρακοφορων.

Σάββατο 9 Αυγούστου – θέατρο «Ερωφίλη», 21.00:
Το Λύκειο των Ελληνίδων της Καλαμάτας και ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης, θα παρουσιάσουν χορούς, ριζίτικα τραγούδια με θεατρικά δρώμενα, σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα γεμάτο Κρήτη, γεμάτο Ελλάδα.

Κυριακή 10 Αυγούστου – 11.00:
Μνημόσυνο – συναπάντημα στη μνήμη του Παύλου Ι. Βαρδινογιάννη, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται εντός της Φορτέτζας. Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει παραδοσιακό τελετουργικό στην αίθουσα του τρούλου του Φρουρίου.

Τις εκδηλώσεις παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

δείτε που είναι το θέατρο Ερωφίλη

Ελλάς