Ημερίδα με θέμα “Γευστική και Υγιεινή υπέροχη του Ελαιολάδου”, έκθεση και γευσιγνωσία φαγητών και προϊόντων Ελαιολάδου των Μελών των Δικτύων «ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης και Κύπρου και γενική συνέλευση και εκλογές του Δικτύου «ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης θα πραγματοποιηθούν στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάδου 12, Παλιά πόλη) την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα της ημερίδας:
10.30: Προσέλευση, εγγραφή, τακτοποίηση εκθεμάτων
11.00 :Χαιρετισμοί (Πρόεδροι ΣΕΔΗΚ, ΔΕΑΧΕ, Υπουργείου Κύπρου)
11.15: Δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες Κύπρου. Προβλήματα προοπτικές, Δρ. Έφη Δεσποτάκη. Λειτουργός Υπουργείου Γεωργίας Κρήτης
11.30: Επιδράσεις στην υγεία φαγητών και τηγανητών που παρασκευάζονται με ελαιόλαδο. Σύγκριση με άλλα φυτικά και ζωικά έλαια- Δρ. Ειρήνη Β. Θεοδωράκη, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
11.45: Ρόλος του ελαιολαδου στην γευστικότητα των φαγητών και καταλληλότητα του στο τηγάνισμα. Σύγκριση με άλλα φυτικά η ζωικά έλαια- Χάρης Χαρωνίτης – Διατροφολόγος.
12.00:Αποτελέσματα έρευνας για την διατροφή και το ελαιόλαδο. Λόγοι ίδρυσης και στόχοι ΔΕΑΧΕ . Όροι χρήσης Λογότυπου, Πιστοποίησης και Επιτραπέζιας πλακέτας. Δρ. Νίκος Μιχελακης Επιστ. Σύμβουλος ΣΕΔΗΚ)
Το πρόγραμμα της έκθεσης:
12.30:- Παρουσίαση παρασκευασμένων φαγητών και προιοντων Ελαιολαδου των Μελών Δικτύων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολαδου Κρήτης και Κύπρου
-Ενημέρωση φορέων και ΜΜΕ από εκπροσώπους Δικτύων Κρήτης και Κύπρου
-Γευσιγνωσία εκθεμάτων από προσκεκλημένους