ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ

Εκδόσεις Παράξενες Μέρες: Διαγωνισμός διηγήματος με θέμα την πόλη του Ρεθύμνου!

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες ξεκινούν τη διοργάνωση διαγωνισμών διηγήματος για πρώτη φορά με θέμα του διαγωνισμού μια πόλη.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωράν για όλους όσους ζουν στην πόλη ή έχουν γεννηθεί στο Ρέθυμνο. Τα διηγήματα που θα επιλεγούν θα εκδοθούν σε συλλογή που θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη.

Έπειτα από αρκετά χρόνια με επιτυχημένους διαγωνισμούς για όλα τα είδη γραφής (ποίηση, διήγημα, σύντομο διήγημα, μυθιστόρημα, θεατρικό έργο, σενάριο) οι Παράξενες Μέρες σε συνεργασία με το περιοδικό eyelands.gr (που διοργανώνει εδώ και έξι χρόνια τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα) προχωρούν τώρα σε διαγωνισμούς διηγήματος με τοπικό χρώμα, που καθένας τους θα είναι αφιερωμένος σε μια πόλη. Οι Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση για τις εκδόσεις με έδρα το Ρέθυμνο, έτσι η πρώτη αυτή διοργάνωση με θέμα «Παράξενες Μέρες στο Ρέθυμνο», δικαιωματικά και συμβολικά ξεκινάει από την πόλη στην οποία ζούμε.

Παράξενες Μέρες στο Ρέθυμνο, είναι το όνομα του πρώτου διαγωνισμού μας που θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Θέλουμε διηγήματα με θέμα την πόλη του Ρεθύμνου αλλά τα θέλουμε και από ανθρώπους που ζουν εδώ ή κατάγονται από το Ρέθυμνο. Με τον τρόπο αυτό, επιλέγοντας τα καλύτερα διηγήματα θα δημιουργήσουμε μια συλλογή που θα είναι αφιερωμένη αλλά θα αναφέρεται και στο Ρέθυμνο. Ταυτόχρονα όμως θα αναδείξουμε και νέες λογοτεχνικές φωνές –όπως γίνεται πάντα με τους διαγωνισμούς μας- που θα προέρχονται από αυτήν εδώ την πόλη ή θα έχουν ζήσει εδώ αρκετά για να προσθέσουν τη λογοτεχνική τους ματιά και γραφή αφηγούμενοι κάτι από το σύγχρονο Ρέθυμνο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γίνουν γνωστά στις 20 Φεβρουαρίου 2017. Από τα διηγήματα που θα έρθουν, θα δημιουργήσουμε μια συλλογή με 15 – 20  διηγήματα. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την άνοιξη  στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού θα δημοσιευθούν με την προκήρυξή τους, στις 20 Οκτωβρίου στις ιστοσελίδες www.paraxenesmeres.gr  και www.eyelands.gr και στις σελίδες μας στο facebook. Ταυτόχρονα θα ανακοινωθεί ο διαγωνισμός διηγήματος για την Θεσσαλονίκη ενώ ελπίζουμε να συνεχίσουμε και με τοπικούς διαγωνισμούς σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο &
Καλλιδρομίου 54, Αθήνα, 11473
Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166  & 6973978315, 6976694974
Email:  info@paraxenesmeres.gr & strangedaysbooks@gmail.com
ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr
για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr
facebook: www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS
https://www.facebook.com/strangedaysbookspage/
blog: http://ekdoseis-paraxenesmeres.blogspot.gr/
http://strangedaysbooks.blogspot.gr/
https://www.youtube.com/watch?v=Uq4TI2DyJ9c
Φεστιβάλ της Άμμου: https://sandfestival.wordpress.com/
Γράφουμε ιστορίες: strangedaysworkshops.wordpress.com/

Κεντρική Διανομή για την Αθήνα: «Συμμετρία» Ανώνυμη εταιρεία διακίνησης εμπορίας και έκδοσης βιβλίων
Στ. Τσαλαβούτα 3 – Περιστέρι – 121 31, Αθήνα
Τ: 211 104 1900 (30 γραμμές)
«Βιβλιογνώμων»: Μαυρομιχάλη 18, Αθήνα, τηλ:210 3388370
«Εν Αθήναις», Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα, 10678, τηλ: 2103830491

Κεντρική Διανομή για τη Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα:
Ακυβέρνητες Πολιτείες -Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινότητα Βιβλίου,
Αλ.Σβώλου 28, τηλ: 2310 273207
«Συμμετρία» Θεσσαλονίκη, Θερμαϊκού 17, Ωραιόκαστρο
Τ: 2310 808 208.