ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στα νότια του Ρεθύμνου – Εκκενώνονται και οι Μέλαμπες!

Συνεχίζεται η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κρύα Βρύση και Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Οι έντονοι άνεμοι έχουν αναζωπυρώσει την πυρκαγιά, η οποία πλέον πλησιάζει επικίνδυνα τους οικισμούς. Κάτοικοι των δύο χωριών έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και έχουν μεταφερθεί σε γύρω περιοχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και για το λόγο αυτό εκκενώνεται και ο οικισμός των Μελάμπων. Μάλιστα έχουν κληθεί λεωφορεία στο σημείο προκειμένου οι κάτοικοι να μεταφερθούν προς το Σπήλι.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις για να εκκενωθούν και τα Σακτούρια, τα οποία σημειωτέον έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι εξαιτίας της διακοπής ρεύματος. Στο χωριό βρίσκονται δύο πυροσβεστικά οχήματα κι ένα περιπολικό της αστυνομίας. Οι δε κάτοικοι είναι με κεριά και φακούς λόγω του μπλακ άουτ. Το θετικό πάντως, είναι ότι έχει πέσει η ένταση των ανέμων

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα είχε δοθεί προληπτική εντολή εκκένωσης της Ορνέ.

Την ίδια ώρα, η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ροδάκινο δυναμώνει, με τις αρχές να προχωρούν σε εκκένωση του οικισμού του Κάτω Ροδάκινου. Στην πυρκαγιά στην περιοχή Κόρακας Ρεθύμνου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και 5 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π του Ε.Σ. συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Παρόντες στα μέτωπα των πυρκαγιών οι Αρναουτάκης – Λιονή

Στην μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μαζί με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ρεθύμνου Νίκο Μανουσάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όπου εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης.