ΜΟΥΣΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Εκκλησιαστικοί ύμνοι από τη Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητρόπολης

Ύμνοι από τη Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και ΑυλοποτάμουΤην Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ., η Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Η Χορωδία της Σχολής, υπό την διεύθυνση του κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, Διευθυντού της Σχολής και Πρωτοψάλτου, θα αποδώσει εκκλησιαστικούς ύμνους από τις Ιερές Ακολουθίες του Ακαθίστου και της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Τους ύμνους θα προλογίσει ο κ. Γεώργιος Σηφάκης, Θεολόγος-Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ιδρύθηκε το έτος 1998 και λειτουργεί σε αίθουσες στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού, δίπλα στο Επισκοπείο της πόλεώς μας.

Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Διευθυντής της Σχολής και υπεύθυνος της λειτουργίας της είναι ο κ. Ευάγγελος Καπαϊδονάκης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης, με συνεργάτες τον κ. Εμμανουήλ Πρωτογεράκη, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης, και τον Διάκ. Στυλιανό Καλαϊτζάκη, Διδάσκαλο Βυζαντινής Μουσικής.