ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Επέστρεψε το «ΠΑΣΟΚ»

«ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής». Αυτό θα είναι εφεξής το νέο όνομα του ΚΙΝ.ΑΛ, όπως επικύρωσαν σήμερα με την ψήφο τους περίπου 170.000 μέλη και φίλοι του κόμματος με την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε το πρωί και έλαβε δύο παρατάσεις για την ολοκλήρωσή της.

Αν και δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί αναλυτικά αποτελέσματα φέρεται πως το νέο όνομα του κόμματος επιλέχθηκε από τους ψηφοφόρους με σχεδόν καθολικό ποσοστό έναντι της δεύτερης πρότασης της διατήρησης του ονόματος «Κίνημα Αλλαγής».

Η διαδικασία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την διαδικασία επαναπροσδιορισμού του έως σήμερα Κινήματος Αλλαγής. Ολοκληρώνεται με το Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και τις 22 Μαϊού στο γήπεδο του TAE-KWON-DO και θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ζητήματα της πολιτικής τακτικής και της φυσιογνωμίας του φορέα. Άλλωστε στην σημερινή διαδικασία αναδείχθηκαν τόσο οι 4.602 αντιπρόσωποι που θα μετάσχουν στο συνέδριο όσο και οι Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις.

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων. Οι περίπου 170.000 πολίτες που εκτιμάται πως προσήλθαν, δεν φθάνουν το νούμερο όσων μετείχαν στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου όπου εκλέχθηκε πρόεδρος στον δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού εκεί είχαν συμμετάσχει 270.000 ψηφοφόροι. Παρόλα αυτά θεωρείται ότι η προσέλευση δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διατηρεί την πολιτική δυναμική του η οποία αποτυπώνεται σε τέτοιου είδους μαζικές διαδικασίες.

Τα αποτελέσματα στο Ρέθυμνο

Ολοκληρώθηκε το βραδυ της Κυριακής η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου.

Οι υποψήφιοι ήταν δέκα, εκλέγονται οι εννέα με τις περισσότερες ψήφους:

  1. Aντωνιού Αντρέας 341
  2. Βαονάκη Ανδριαννή 212
  3. Καρκαλέτσης Ιωάννης 253
  4. Κοτζανάκη Κασσάνδρα 178
  5. Μανωλεσάκης Νικόλαος 317
  6. Μαρινάτος Ιωάννης 251
  7. Παγώνης Ευάγγελος 660
  8. Σαρρής Μιχαήλ 1140
  9. Τζαγκαράκης Γεώργιος 51
  10. Χαροκόπου Βασιλική 365