Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου, σωματείο που στέκεται στο ύψος των διεκδικήσεων των αμεα εδώ και 13 χρόνια στο νομό, ενημερώνει του Ρεθυμνιώτες για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Σωματείου τους την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 από τις 10.00πμ ως τις 4.00 μμ στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου (Παπανικολάου 23, τέρμα Καλλιθέα).   

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη ή μη γονείς, φίλοι, εθελοντές και πολίτες που θέλουν να υποστηρίξουν το σύλλογο με την υποχρέωση εγγραφής με 5 ευρώ ως συνδρομή.

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, στοχεύοντας σε νέες διεκδικήσεις και δημιουργία δομών με σκοπό την ποιοτική ένταξη των ΑμεΑ όλων των ηλικιών. Η αλματώδης πορεία ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του πολύπλευρα, η λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ που φέτος έκλεισε  τα 3 χρόνια παρουσίας στο Ρέθυμνο αλλά και η συμμετοχή σε προγράμματα, ευρωπαϊκά και εθνικά ζητούν να υπάρχει πίσω από αυτό ένα δυναμικό και ενωμένο σωματείο.

Η ισχυρή εκπροσώπηση δίνει το δικαίωμα να υπάρχει αποτελεσματική προώθηση των θεμάτων σε όλους του τομείς διεκδικήσεων και αγώνων στο Ρέθυμνο, στην Κρήτη  και συνολικά στην Ελλάδα για την καλύτερη ποιότητα ζωή των ΑμέΑ όλων των ηλικιών. Ο Σύλλογος δεν φοβήθηκε ποτέ να υποστηρίξει σθεναρά τις διεκδικήσεις, μέσω ακόμα και αναφοράς που έγινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα δικαιώματα και τις παροχές στα άτομα με αναπηρία, με τη μείωση των ποσοστών αναπηρίας. Στο ίδιο κλίμα διεκδικήσεων είναι η ολοκλήρωση μιας δομής σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης που είναι στα σκαριά ως ιδέα και προετοιμάζεται για υλοποίηση, αλλά και ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα εργασιακής ένταξη ΑμεΑ που στήνεται με την αρωγή φορέων και επιχειρηματιών.

Επίσης η δημιουργία από τον Γενάρη του 2019 του χώρου μας Κοινωνικό Στέκι αμέα στον Πλατανιά, θέτει προ των ευθυνών το Σωματείο για νέεςς δράσεις που αφορούν τα ενήλικα άτομα με αναπηρία, τόσο στο κοινωνικό κομμάτι, στην αυτονόμηση αλλά και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το απελθόν Δ. Σ κάνει κάλεσμα στους Ρεθυμνιώτες: «Αγαπητοί μας φίλοι.  Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 9 Ιουνίου γιατί ενωμένοι  είμαστε πιο ισχυροί. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!»