ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Περισσότεροι από 140.000 στις κάλπες

Πάνω από 140.000 πολίτες έσπευσαν στις κάλπες την Κυριακή (15/05) για την ανάδειξης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «φράγμα» του 6ψήφιου αριθμού συμμετοχής, με βάση τα στοιχεία από τα 1000 εκλογικά κέντρα της χώρας φέρεται να ξεπεράστηκε γύρω στις 5 το απόγευμα. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε τις κάλπες να κλείνουν στις 20:00, ωστόσο λόγω της μεγάλης συμμετοχής, δόθηκε παράταση μιας ώρας. Μετά τις 21:00 η διαδικασία συνεχίστηκε μόνο όπου υπήρχαν ουρές.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του, αφού –θυμίζουμε- οι ψηφοφόροι που προσέρχονται μπορούν την ίδια στιγμή να αποκτήσουν την ιδιότητα του μέλους και να ψηφίσουν στην κάλπη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης το ποιοτικό στοιχείο που ήδη καταγράφεται είναι το ότι τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερδιπλάσια από αυτά που ήδη υπήρχαν με την αναλογία παλιών και νέων μελών να είναι 1 προς 2.

Νικολακόπουλος: Αύριο θα βρεθούμε με άλλο κόμμα

Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής για τις εσωκομματικές εκλογές Ηλίας Νικολακόπουλος «ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την πρωτοβουλία που πήρε προκάλεσε μια διεύρυνση του κομματικού ιστού». Θύμισε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ«το Γενάρη του 15 είχε μετά βίας 30.000 μέλη, έφθασε στις 60.000 μέλη και σήμερα αναμένουμε υπερδιπλασιασμό των μελών».

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος εκτίμησε πως «θα βρεθούμε από αύριο με ένα άλλο κόμμα. Ένα διευρυμένο άλλο κόμμα» τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο ίδιο μέγεθος, μπορεί και λίγο παραπάνω από τους άλλους διεκδικητές της εξουσίας». Ανέφερε μάλιστα πως «μιλάμε για ένα άλλο κομματικό φαινόμενο» σε μία περίοδο που τα κόμματα στην Ευρώπη βρίσκονται σε κρίση.

Υπερδιπλασίασε τα μέλη του στο Ρέθυμνο ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπερδιπλασιασμό μελών στον νομό Ρεθύμνου κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή εσωκομματική διαδικασία. Στα 800 εγγραμμένα μέλη προστέθηκαν περίπου 910 νέα.

Λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης (η διαδικασία πήρε παράταση κατά μία ώρα και αποφασίστηκε να εκπνεύσει στις 21:00) ο συνολικός αριθμός ψηφισάντων, παλιών και νέων μελών, ανέρχεται σε 1.450 στα εκλογικά τμήματα όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.