ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στις 21:00 κλείνουν οι κάλπες – Πέρα από κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή

Μέχρι τις 9 ανοιχτές οι κάλπες – Ξεπέρασε τις 140.000 η συμμετοχή στην κάλπη, πάνω από 30.000 τα νέα μέλη

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου κινητοποιήθηκε για να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον αριθμό των ψηφισάντων να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συμμετέχοντες ξεπερνάνε τις 130.000 λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ, τελικά, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας ώρας και οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι τα νέα μέλη ξεπερνούν τις 30.000, ενώ διευκρινίζεται ότι εάν δεν εγγραφεί κάποιος σήμερα ως νέο μέλος, δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει εάν υπάρξει δεύτερος γύρος.

Περισσότεροι από 1300 έχουν ψηφίσει στο Ρέθυμνο

Έως και αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 1.300 στο Νόμο Ρεθυμνου και οι ουρές στα εκλογικά κέντρα παραμένουν μεγάλες. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτιμά την συμμετοχή ως εντυπωσιακή αφού έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Πέρα από κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου εκφράζουν ικανοποίηση για την προσέλευση των ψηφοφόρων. Η υποψήφια πρόεδρος θα μεταβεί κάποια στιγμή, αργότερα, στην Κουμουνδούρου για τα αποτελέσματα.

Από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, ενώ εκτιμάται ότι τα νέα μέλη ήρθαν στη διαδικασία λόγω του γεγονότος ότι τους κινητοποίησε η υποψηφιότητα Κεσσαλάκη, ενώ επισημαίνουν τα πολλά οργανωτικά προβλήματα, καθώς δεν ήταν αναμενόμενη η τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Από το επιτελείο του Νίκου Παππά επισημαίνουν ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα για το κόμμα,ενώ δικαιώνεται η επιλογή να εκλέγεται η ηγεσία από τη βάση.

Συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου επισημαίνουν ότι η συμμετοχή είναι πάντα σημαντική, ενώ από την πλευρά του Στέφανος Τζουμάκας σημειώνει ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ ως λαϊκού κόμματος.

Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννη Δρόσο, τα πρώτα αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν από τις 11 το βράδυ.

Ο κ. Δρόσος επισήμανε, άλλωστε, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν.

Παππάς: “Ψηφίζουμε για να σώσουμε την κοινωνία από τα σχέδια Μητσοτάκη”

Πρώτος από τους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Παππάς, στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό”.

Κασσελάκης: “Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση”

Στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως “η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο”, ενώ στάθηκε και στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

“Είναι απρόσμενη η προσέλευση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο, μια προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου, τους πόρους του τόπου και να λύνει τα προβλήματα του τόπου”, είπε.

Αχτσιόγλου: “Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει”

Στο Περιστέρι άσκησε το πρωί της Κυριακής το εκλογικό της δικαίωμα η Έφη Αχτσιόγλου, με την υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για μία μεγάλη μέρα, “μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης αριστεράς”.

Τσακαλώτος: “Σημαντική ημέρα για την κοινωνία και τον κόσμο της Αριστεράς”

Από το εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως είναι μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς.

“Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει”, πρόσθεσε.

Τζουμάκας: “Όλα θα αξιολογηθούν το βράδυ για το πού θα πάμε”

Στην Καλλιθέα ψήφισε το μεσημέρι της Κυριακής (17/09) ο Στέφανος Τζουμάκας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: “Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και την Αριστερά και έχουμε μεγάλη δυνατότητα ακόμα μέχρι το βράδυ πάρα πολλοί φίλοι και μέλη να λάβουν μέρος στη διαδικασία της εκλογής, να έχουμε μεγάλη συμμετοχή γιατί το θεωρώ σημαντικό, γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία.

Είχαμε μια ήττα μπορούμε να πάμε σε ανασυγκρότηση, για να πάμε σε μια κυβερνητική πολιτική πλειοψηφία για να αναλάβουμε την ευθύνη για της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα πολιτικό, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και η ηγεσία του να είναι όρθια και να μην υποκαθίσταται από άλλα κέντρα δύναμης μέσα και έξω από τη χώρα.

Το βασικό πρόβλημα σε όλο το δυτικό ημισφαίριο είναι η υποκατάσταση της πολιτικής από άλλες δυνάμεις που υπάρχουν σε κάθε χώρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα εκφυλισμού και παρακμής στο δημόσιο βίο.

Ένας είναι ο κριτής το εκλογικό σώμα και η βάση μας. Είναι ανώτατοι όλων μας, έχουν το κριτήριο το βράδυ να υπάρξει μια κατεύθυνση. Όλα θα αξιολογηθούν το βράδυ για το πού θα πάμε”.

Ψήφισε και δήλωσε «παρών» ο Τσίπρας

Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό “παρών”, μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στην κάλπη, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ.»

Το παραπάνω δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές, προεδρικές εκλογές.

Ο Αλ. Τσίπρας μετέβη στο εκλογικό κέντρο στην Πλάκα, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.