ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην κοινότητα από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ «Μαζί Μπορούμε»

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Μαζί Μπορούμε», ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2016, από τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου.

Φέτος για τρίτη χρονιά μέσω του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α παρέχεται ένα δομημένο και οργανωμένο εκπαιδευτικό και δημιουργικό πρόγραμμα απασχόλησης σε 22 ωφελούμενα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κάθε απόγευμα στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου.

Όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι κι φέτος δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το πρόγραμμά των δράσεών τους, το εβδομαδιαίο Εξωτερικό Πρόγραμμα στην Κοινότητα για τους εφήβους μας, με βασικό στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, οι οποίες είναι σημαντικές στην προώθηση της λειτουργικής επικοινωνίας και κοινωνικά αποδεκτής συμπεριφοράς. Οι εκπαιδευτές επιλέγουν και οργανώνουν κάθε εξωτερική δράση με γνώμονα την καταλληλότητά της, τους στόχους της ομάδας αλλά και τη διασκέδαση.

Έτσι λοιπόν το εξωτερικό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Μαζί Μπορούμε» ξεκίνησε δυναμικά και γλυκά και αυτή τη χρονιά! Την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη η ομάδα με παλιά και νέα μέλη εφήβων με αναπηρία αποφάσισε να «δώσει» την έναρξη του προγράμματος σε γνωστή καφετέρια της πόλης για να απολαύσει καφέ, χυμούς και λιχουδιές!!

Διατηρώντας τη γλυκιά της διάθεση μέσα στο μήνα, έκανε τα ψώνια της στο σούπερ μάρκετ για να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά για να παρασκευάσει μιλφέιγ το οποίο φυσικά και μοιράστηκε με τους υπόλοιπους φίλους της στο Κέντρο!!

Όσο για τον Νοέμβριο το εξωτερικό μας πρόγραμμα θα είναι γεμάτο μουσικά ερεθίσματα, με πολλές εξωτερικές εκπαιδευτικές δράσεις !

Mέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου στοχεύει στην μέγιστη δυνατή αυτονομία των ατόμων με ιδιαιτερότητες στην ενήλικη ζωή τους και μακροπρόθεσμα στην επαγγελματική τους απασχόληση μέσα από ένα ελεγχόμενο, δομημένο εργασιακό περιβάλλον, με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους ως ενήλικοι πολίτες.

Ως επιστεγασμα των προσπαθειών αυτών επιχειρεί με θάρρος τη δημιουργία της Δράσης ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΑμεΑ που ξεκινάει μια και βρέθηκε σχετικός χώρος μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, ώστε να επενδύσει στην κοινωνικοποίηση των ενήλικων ΑμεΑ.