Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας της Περιφέρειας Κρήτης εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου 2018, διοργανώνει ένα ολοήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο στην πανάρχαια πρακτική των Κρητικών, το μάζεμα ελιάς και την έκθλιψη του καρπού.
Για μια μέρα τουρίστες και επισκέπτες του νησιού μας, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να γνωρίσουν από κοντά τις πρακτικές ραβδίσματος της ελιάς μέχρι και την μεταφορά του καρπού από τον χωράφι στο ελαιοτριβείο και την μέθοδο έκθλιψης της ελιάς και παραγωγής ελαιολάδου.
Σε έναν οικογενειακό ελαιώνα 2.000 δέντρων βιολογικής καλλιέργειας, κοντά στο χωριό Σκουλούφια, οι συμμετέχοντες θα έχουν μια βιωματική εμπειρία με τις καλές πρακτικές μαζέματος ελιάς. Στόχος είναι η γνωριμία με το δέντρο της ελιάς, την ιστορική και πολιτισμική ύπαρξη του στην Κρήτη, τις τοπικές ποικιλίες, το Κρητικό τοπίο και τους Κρήτες παραγωγούς, στοιχεία που αποτελούν πρωτίστως κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομίας και της τοπικής μας ταυτότητας που μένει ζωντανή στους ελαιώνες του νησιού από τα Μινωικά χρόνια μέχρι και σήμερα.
Την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, από το πρωί.
Για πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στο kkg.crete@gmail.com ή facebook/Cretan Gastronomy Centre ή τηλεφωνήστε στο 6979552591.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται προεγγραφή
Με αυτήν την εκδήλωση, το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας ολοκληρώνει τα τουριστικά προγράμματα της φετινής περιόδου. Από τον Νοέμβριο συνεχίζονται για 4η συνεχή χρονιά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέψεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Κέντρο θα είναι ανοιχτό κατόπιν συνεννόησης για οποιαδήποτε άλλη επίσκεψη ή ξενάγηση.
Οι εκδηλώσεις «Μαγειρεύοντας στην Κουζίνα του Κέντρου» θα συνεχιστούν με περισσότερες παραδοσιακές και εποχικού χαρακτήρα συνταγές και γεύσεις.