ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια από τη Σχολή Orbis Αnima

Η Orbis Αnima Σχολή κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών ΙΙΕΚ, παρέχει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο 10 ωρών Π/Σ 23 & 24 /8, ώρες 12:00 – 17:00, με θέμα (23/8) Σχολικός εκφοβισμός & (24/8) Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα ΔΕΠΥ.

ΣΚΟΠΟΣ των σεμιναρίων:

1ο Σχολικός εκφοβισμός ενημέρωση των συμμετεχόντων για τον σχολικό εκφοβισμό , οι ενέργειες του σχολείου, της οικογένειας, θα εξεταστούν τα είδη του σχολικού εκφοβισμού καθώς και οι ρόλοι των θυτών & των θυμάτων, και άρθρα του νόμου κατά των παραβατικών ανηλίκων & ποια είναι τα αρμόδια όργανα και που θα απευθύνονται οι γονείς. Πρόληψη και αντιμετώπιση. Το σεμινάριο είναι εξαιρετικά χρήσιμο και απευθύνεται σε γονείς και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για αυτό το κοινωνικό φαινόμενο.

2ο Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα ΔΕΠΥ ενημέρωση των συμμετεχόντων για την διαταραχή, πόσο επηρεάζει την καθημερινή ζωή των παιδιών του οικογενειακού & κοινωνικού περιβάλλοντος και τρόποι αντιμετώπισης. Μια τέτοια διαταραχή εμφανίζεται σε υψηλά πλέον ποσοστά σε παιδιά & εφήβους κατά την ανάπτυξη τους. Τι συμβαίνει με την ΔΕΠ-Υ , πως ορίζεται και ποιοι είναι οι δείκτες κινδύνου. Πότε η υπερκινητικότητα ξεπερνά το φυσιολογικό . Πώς να ξεχωρίζουν οι γονείς την παραβατικότα από την ΔΕΠ-Υ.

Εισηγήτρια: Λίλιαν Ηλιοπούλου, Πρόεδρος της σχολής Σύμβουλος -Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Χώρος διεξαγωγής: Αργυρούπολη (Πηγές) Ρεθύμνης, Κοσμική Ταβέρνα «Καμπανέλλης».

Κόστος το άτομο : Συμμετοχή παρακολούθησης και για τα δύο σεμινάρια 70 ευρώ. Παρακολούθηση για το ένα σεμινάριο 40 ευρώ.

Θα υπάρχει μπουφές με κρητικά εδέσματα, αναψυκτικά, καφές την ώρα των διαλλειμάτων.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης & σημειώσεις.

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: orbisanima.koinsep@gmail.com ή αφήστε γραπτό μήνυμα στο 6946318942, όνομα και τηλ. έως 22/8.