Εκπλήξεις κρύβει η μελέτη που διεξάγει το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον κορονοϊό!

Πολλές εκπλήξεις φαίνεται πως προκύπτουν από την Οροεπιδημιολογική Μελέτη που διεξάγει το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την διασπορά του κορωνοϊού στο νησί.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα από τη μελέτη αναμένεται να ανακοινωθούν πολύ σύντομα και πιθανότατα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

«Η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να προσελκύσει εθελοντές. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο και όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σουρβίνος, αφήνοντας να εννοηθεί πως από τα πρώτα δείγματα που ελήφθησαν προκύπτει πως υπήρξαν Κρητικοί που έχουν αντισώματα στον ιό, χωρίς να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.

Λιονής: Ο ιός έχει περάσει από την Κρήτη

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε ήταν και ο Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής, ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα, μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA είχε πει χαρακτηριστικά πως «ο ιός έχει περάσει από την Κρήτη», τονίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να πει περισσότερα καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι ανακοινώσιμα.