ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Πληγέντων των Τεμπών στον Δ. Νατσιό

Προς ΝΙΚΗ: «Βοηθήστε να μην αποσιωπηθεί το έγκλημα των Τεμπών»

Τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό επισκέφθηκαν σήμερα στη Βουλή οι Χρήστος και Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι του συλλόγου πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τον δίκαιο αγώνα που κάνουν τους τελευταίους μήνες ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που βύθισε σε πένθος όλο τον Ελληνικό λαό.

«Δυστυχώς έγινε ένα έγκλημα ανείπωτο στα χρονικά, τέτοια τραγωδία δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Υποτίθεται πως έχουμε μια πολιτεία που πράττει τα αυτονόητα, παρόλα ταύτα βλέπουμε τις τραγωδίες να γίνονται η μία πίσω από την άλλη χωρίς να αποδίδονται ευθύνες σε όσους φέρουν ευθύνη» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης ο οποίος χαρακτήρισε έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς κατήγγειλε κωλυσιεργία στο κομμάτι της δικαιοσύνης και της απόδοσης ευθυνών. «Υπάρχουν άνθρωποι που φταίξανε και συνεχίζουν να φταίνε» δήλωσε: «Δεν βλέπουμε μεροληπτικά την υπόθεση γιατί είμαστε θύματα, τη βλέπουμε αμερόληπτα καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες διοικητικών στελεχών που ακόμα δεν έχουν κληθεί για ανάκριση όπως επίσης και πολιτικών προσώπων τα οποία οφείλουν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να απολογηθούν για την εγκληματική τους αδιαφορία», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου πληγέντων των Τεμπών ζήτησε από τη ΝΙΚΗ να βοηθήσει ώστε να αρθεί η ασυλία των αρμοδίων και να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο.

«Πέρα από το έγκλημα των Τεμπών δημιουργείται και το έγκλημα της συγκάλυψης των Τεμπών» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Αν δεν έρθει η δικαίωση αυτών των ανθρώπων υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει μια ακόμα συγκάλυψη και από το κοινοβούλιο. Στηρίξτε μας να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις που επιχειρούν να φιμώσουν τη δικαστική διερεύνηση και απόδοση ευθυνών».

Ο κ. Κωνσταντινίδης κατήγγειλε πως η πολυσέλιδη μήνυση που έχει υποβληθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης και της Βουλής των Ελλήνων κατά υπόλογων πολιτικών, νομίμων εμπλεκομένων εταιριών και του προέδρου της ΡΑΣ για κακουργήματα ενδεχόμενου δόλου, καθυστερεί ανεξήγητα.

Τέλος ανέφερε πως το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων από το σημείο του δυστυχήματος μεταφέρθηκαν σε χώρο όπου δεν υπάρχει πρόνοια φύλαξής τους και αποτελούν βορά στην ανεξέλεγκτη αλλοίωση.

«Ζητούμε άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, όπως και της απόπειρας συγκάλυψης που ακολούθησε» σημείωσε.

Ο κ. Νατσιός από τη μεριά του διαβεβαίωσε τον κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη – ο οποίος έχασε τη σύζυγό του από το δυστύχημα των Τεμπών -, ότι η ΝΙΚΗ θα στηρίξει εντός βουλής τα αιτήματα του συλλόγου, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να «ενοχλεί» για τη δικαίωση των 57 ψυχών που «έφυγαν» τόσο βίαια.