ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκσυγχρονισμός εργαστηρίων του Τομέα Δομικών Έργων του 1ου ΕΠΑΛ/ΕΚ Ρεθύμνου

Μετά την αναβάθμιση των εργαστηριακών χώρων του Τομέα Δομικών Έργων του 1ου ΕΠΑΛ/ΕΚ Ρεθύμνου το 2015, ακολούθησε το 2016 η λειτουργία νέου χώρου  του “Εργαστηρίου Κτιριακών έργων” και από σήμερα λειτουργεί και νέος εργαστηριακός χώρος σχεδιασμού μέσω Η/Υ.

Η αίθουσα προβολών στο εργαστήριο σχεδίου

Ο κύριος χώρος του εργαστηρίου σχεδίου.

Το εργαστήριο “Κτιριακών έργων”

Όλοι οι χώροι αυτοί ανακαινιστήκαν και εξοπλίστηκαν με την συνδρομή των μαθητών που φοιτούν στην ειδικότητα “Σχεδιαστών Δομικών έργων και γεωπληροφορικής” καθώς και από χορηγίες. Το μεράκι και η δημιουργικότητα των μαθητών όμως δεν σταμάτησε στους κλειστούς χώρους αλλά και στην μικρή αυλή του εργαστηρίου όπου την αναμόρφωσαν  με όσα υλικά υπήρχαν στο εργαστήριο, δηλαδή χωρίς την συνδρομή εξωτερικών συνεργείων και χωρίς ουσιαστικό κόστος υλικών το 2016.

αυλή.jpg

Η αυλή μας

DSC_0700.JPG

Τα λουλούδια και τα παγκάκια της αυλής μας

Σήμερα όμως, ο νέος χώρος του εργαστηρίου Σχεδίου, εκσυγχρονίζεται με την χορηγία 10 υπερσύγχρονων υπολογιστών και ενός  πολυμηχανήματος για την διδασκαλία των μαθημάτων που αφορούν σχεδιαστικά προγράμματα υπολογιστών καθώς και προγράμματα γεωπληροφορικής. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, με την χορηγία του εξοπλισμού του εργαστηριακού αυτού χώρου. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε μαθητές και καθηγητές άλλων ειδικοτήτων του σχολείου μας όπου εγκατέστησαν την ηλεκτρολογική εγκατάσταση καθώς και την εγκατάσταση δικτύου του εν λόγω χώρου.

IMG_20190306_135215.jpg

Οι νέοι υπολογιστές σε χώρο του εργαστήριου σχεδίου.

IMG_20190306_135207.jpg
IMG_20190222_154906.jpg

Ο νέος χώρος των Η/Υ.

Επίσης, δεχτήκαμε μία δωρεά από τις εκδόσεις Δεδεμάδη, δύο τεύχη “Νέος Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016” μετά από επιθυμία του συγγραφέα κ. Μαρσέλλου Νίκου, για την ανάπτυξη της τεχνικής βιβλιοθήκης του τομέα μας.

Οι μαθητές μας όμως δεν σταματούν ούτε εκεί. Μετά από πρόσκλησή μας ο κ. Μαρσέλλος Νίκος θα έρθει από την Αθήνα εγκαινιάζοντας έναν  νέο θεσμό με θέμα Ημέρες Τεχνικής Εκπαίδευσης: «ΡΕΘΥΜΝΟ- ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΡΗΤΗΣ» – 1η Ημερίδα “Η ΤΕΕ αρωγός στην εφαρμογή των κανονισμών – ΚΤΣ-2016” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 9:30-14:00, στο Σπίτι του Πολιτισμού. Μέσω του θεσμού αυτού, θα διοργανώνονται κάθε χρόνο 1-2 επιμορφωτικές ημερίδες με τεχνικά θέματα και διακεκριμένου καλεσμένους, ανοιχτές στο κοινό.

Πλέον μετά από 5 χρόνια συλλογικών προσπαθειών, τα εργαστήρια “Κτιριακών έργων” και “Σχεδίου” μπορούν να στεγάσουν τα όνειρα, τις προσπάθειες για μία σύγχρονη και  άνετη μαθησιακή διαδικασία των μαθητών του Τομέα μας, παρέχοντας ένα προσομοιωμένο περιβάλλον εργασίας θέτοντας γερά θεμέλια στις γνώσεις των αποφοίτων μας για μία ομαλή είσοδο στη αγορά εργασίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η δημιουργικότητα των μαθητών μας θα συνεχίζει να κάνει τους χώρους μας πιο όμορφους και να αφήνει το κάθε παιδί το αποτύπωμα του.