ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκσυγχρονίζεται το Γήπεδο στο Σπήλι Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Κακογιαννάκη, συνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους Μανώλη Τσιρινδάνη και Λίνα Παπαδάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σπηλίου Δημήτρη Παπαδάκη, την Πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Σπηλίου Ελεάνα Λεντιδάκη και τον προπονητή της ομάδας Μπάμπη Παπαδάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αθλητικός Όμιλος Σπηλίου σε επίπεδο υποδομών. Στην συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη την μελέτη εκσυγχρονισμού του γηπέδου Σπήλιου το οποίο καλύπτει τις αθλητικές ανάγκες ολόκληρης της περιοχής.

Ο κ Αρναουτάκης ανέπτυξε την στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών σε όλο το νησί εκφράζοντας την πάγια άποψη του ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και προάγει την ενότητα και τις συνέργειες προς όφελος ειδικά των νέων ανθρώπων. Στην συνέχεια ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 150.000 ευρώ που αφορά τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου.

Ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε το Περιφερειάρχη Κρήτης και ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πίστωση των 150.000 ευρώ αθροιστικά με την έγκριση χρηματοδότησης 360.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, δηλαδή 510.000 ευρώ συνολικά, όχι μόνο θα εκσυγχρονίσουν το γήπεδο αλλά θα το αναβαθμίσουν ουσιαστικά αλλάζοντας τελείως τις εγκαταστάσεις του.

Ολόκληρη η μελέτη του έργου περιλαμβάνει αλλαγή τάπητα, δίκτυο αποστράγγισης, περίφραξη, κατασκευή νέων κερκίδων στην δυτική πλευρά του γηπέδου, στέγαστρο και νέα αποδυτήρια.