ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στους Δήμους Μυλοποτάμου και Αγ. Βασιλείου

Έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στους δήμους Μυλοποτάμου και Αγ. Βασιλείου στο Ρέθυμνο, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με στόχο τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, μετά και τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Οι επιχορηγήσεις αφορούν σε ποσό 100.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας των οικισμών του δήμου Μυλοποτάμου και 120.000 ευρώ για τα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Αγίου Βασιλείου. «Οι έκτακτες αυτές επιχορηγήσεις έρχονται ως συνέχεια των ενεργειών της κυβέρνησης, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατές φυσικές καταστροφές», ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Πέτσα, τον οποίο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και τη δυνατότητα ένταξης τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης, σε συνεργασία με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, κατέθεσε ένα πλήρες υπόμνημα έργων και προτεραιοτήτων για την τρέχουσα περίοδο, τονίζοντας πως «μέσα από την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος και των δυνατοτήτων του, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που γνωρίζουν τις προτεραιότητες και τα υπό συζήτηση έργα, θα επιτύχει, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, να προγραμματίσει, να υποστηρίξει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα».

Ως εκ τούτου, άμεσα και μέσα από τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών, θα υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα που αφορούν σε έργα και βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών του νομού Ρεθύμνου. Επισήμανε δε, ότι υπάρχει σταθερή προσήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών «στη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου για μια αναπτυξιακή αυτοδιοικητική πολιτική». Είπε επίσης, ότι «είναι σημαντικό, ειδικά αυτή τη κρίσιμη περίοδο, το Ρέθυμνο να μη χάσει ευκαιρίες και αναπτυξιακές δυνατότητες», εκφράζοντας τέλος την πεποίθησή του, ότι το υπουργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό.