ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έκθεση Κρητικού κρασιού Wines @ Fortzezza

Ο Δήμος Ρεθύμνης, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οινικών Πόλεων RECEVIN, συνεχίζει με τις πρωτοβουλίες του να στηρίζει δυναμικά τον Κρητικό Αμπελώνα και να ενισχύει τους παραγωγούς τους νησιού μας, αναδεικνύοντας το μοναδικό ποιοτικό τοπικό προϊόν και την κρητική γαστρονομία ως αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού προορισμού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, για τέταρτη χρονιά ο Δήμος Ρεθύμνης και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου βραδιά αφιερωμένη στον Κρητικό Αμπελώνα, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας Wines of Crete @ Fortezza που θα λάβει χώρα στο Φρούριο Φορτέτζα στο Ρέθυμνο, οινόφιλοι αλλά και επαγγελματίες του οίνου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πάνω από 200 ετικέτες από επώνυμο, εμφιαλωμένο κρητικό κρασί από οινοποιεία μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης. Οι επισκέπτες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν κρητικές και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς.

Θα ανακαλύψουν δοκιμάζοντας το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Θραψαθήρι, το Ρωμέικο, τη Βηλάνα και άλλους θησαυρούς του Κρητικού Αμπελώνα.

Στην έκθεση θα συμμετέχει και το τυροκομείο Γαλένι – ΑΦΟΙ Ζερβού ΟΕ που φέρει το σήμα «Κρήτη», δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ποιοτικά κρητικά τυριά. Την έκθεση θα πλαισιώσει και ζωντανή μουσική με τις ταλαντούχες καλλιτέχνιδες Ελένη Δραμητινού και Τίνα Τσιμπίδη.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου στον τομέα του Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Γασπαράκης, δήλωσε, σχετικά: «O Οινοτουρισμός αποτελεί βασική μέριμνα του τομέα τουρισμού για τον Δήμο Ρεθύμνης. Συνεχίζουμε να δίδουμε βαρύτητα και προς αυτή την κατεύθυνση καθώς γνωρίζουμε καλά, ότι ο οινικός επισκέπτης ενδιαφέρεται να γνωρίσει την παράδοση, τον πολιτισμό και την ευρύτερη κουλτούρα της περιοχής που επισκέπτεται. Ξοδεύει πάνω από τον μέσο όρο. Επιθυμεί να έρθει σε άμεση γνωριμία με τους ντόπιους, τα ήθη, τα έθιμα και τις συνήθειες τους. Εκτός από την απαραίτητη γευστική δοκιμή των κρασιών και των γεύσεων του τόπου, ενδιαφέρεται εξίσου για μια βόλτα στην ενδοχώρα, στους αμπελώνες, για ένα σαββατοκύριακο με ενεργή συμμετοχή σε σχετικές αγροτικές δραστηριότητες όπως στο τρυγητό, στο κορφολόγημα, στην απόσταξη. Άρα οφείλουμε και είμαστε δυναμικά παρόντες στην ανάδειξη των τοπικών κρασιών και μέσα από τις δράσεις μας ενθαρρύνουμε τις τοπικές επιχειρήσεις της εστίασης αλλά και το σύνολο τους τουριστικού κλάδου να αξιοποιεί, να προβάλει και να προωθεί στην πράξη το κρασί της Κρήτης, τον οίνο του Κρητικού Αμπελώνα»!

Το ωράριο της έκθεσης θα είναι: 19:30 με 23:00.

Χορηγοί: ΑΣΤΡΟΝ Χημικά, Packsystems, Airocide, S/M Παπαδάκης, Crete Wine Escapes, e-παιθρος και Κάβα Οινοχόος – Νερό Σαμαριά.

Χορηγοί φιλοξενίας: Olympic Palladium hotel & Grecotel

Οινοποιεία που  συμμετέχουν:

 1. Οινοποιείο Αγγελάκη
 2. Οινοποιείο Αλεξάκη
 3. Οινοποιείο Αμαργιωτάκη
 4. Οινοποιείο Silva-Δασκαλάκη
 5. Οινοποιείο Διαμαντάκη
 6. Οινοποιείο Διγενάκη
 7. Οινοποιείο Δουλουφάκη
 8. Daf Wines by Fereniki Douloufaki
 9. Οινοποιείο Ευφροσύνη
 10. Οινοποιείο Ζουμπεράκη
 11. Οινοποιείο Κλάδος
 12. Οινοποιείο Κουρκουλού
 13. Οινοποιείο Λουλούδη
 14. Οινοποιείο Λυραράκη
 15. Οινοποιείο Μαραγκάκη
 16. Κτήμα Μενεξές
 17. Οινοποιείο Μεταξάρη
 18. Οινοποιείο Ντουράκη
 19. Οινοποιείο Παρασκευά
 20. Κτήμα Τοπλού
 21. Οινοποιείο Φραγκόσπιτο
 22. Οινοποιείο Χαραλαμπάκη