Νίκος ΚαζαντζάκηςΗ τοπική επιτροπή νομού Ρεθύμνου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων από την ίδρυση της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. εικαστική ομαδική έκθεση με θέμα: «Η ζωή & το έργο του Καζαντζάκη διά μέσου των εικαστικών τεχνών».

Για το σκοπό αυτό απευθύνεται σε Κρήτες καλλιτέχνες, εντός και εκτός Κρήτης, με υπεύθυνη για την επιμέλεια της έκθεσης την εικαστικό κα Χρυσούλα Σκεπετζή, τηλ. 6976955084 (e-mail: [email protected]).

Η περίοδος της έκθεσης προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο 2013 με διάρκεια δεκαπέντε ημερών στο Ρέθυμνο και θα φιλοξενηθεί σε χώρους που θα ορίσει ο Δήμος ή η Αντιπεριφέρεια.

Μετά από αυτό το διάστημα, η έκθεση θα ταξιδέψει ύστερα από πρόσκληση των τοπικών επιτροπών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (ίσως και στο εξωτερικό), οπουδήποτε υπάρχει τοπική επιτροπή της ΔΕΦΝΚ, ως μεμονωμένη εκδήλωση ή παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις – δραστηριότητες.

Στους χώρους της έκθεσης θα ξεναγούνται γκρουπ μαθητών προκειμένου οι νέες γενιές να έρθουν σε επαφή και διαδραστικά με το εικαστικό περιβάλλον που θα μνημονεύει τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα.