ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ η Σοφία Νικολάου

Eκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας τίθεται η Σοφία Νικολάου, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς.

Όπως αναφέρουν, στην κυρία Νικολάου “είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές”.

Από την πλευρά της, η ίδια αφήνει να διαρρεύσει ότι αποτελεί δική της απόφαση να μην είναι υποψήφια, καθώς δεν έτυχε στήριξης από την ΝΔ, προκαλώντας εκνευρισμό στο κόμμα της, που αναφέρει χαρακτηριστικά στις διαρροές του ότι “όσα λέει η κ. Νικολάου προκαλούν διάφορα ερωτηματικά”.

Οι απευθείας αναθέσεις και η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία

Έρευνα σχετικά με το θέμα των αναθέσεων στις οποίες είχε προβεί ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής η κ. Σοφία Νικολάου διενεργεί η Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή τόσο τις καταγγελίες περί ζημιάς του Δημοσίου όσο και με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα πορίσματα ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη έχει ξεκινήσει με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ έρευνα η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου η οποία μελετά την υπόθεση. Οι ενέργειες της κ. Νικολάου είχαν καταγγελθεί από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη ο οποίος αναφέρεται σε ζημιά του Δημοσίου που φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Πολάκης είχε υποστηρίξει, επίσης, ότι η κ. Νικολάου μετά τις απευθείας αναθέσεις, απέκτησε οικόπεδο με διώροφη κατοικία στο παλιό Ψυχικό έναντι αναγραφόμενου, όπως αναφέρει, τιμήματος 850 χιλιάδες ευρώ και πραγματικής αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η επίμαχη κατοικία ανακαινίστηκε, έναντι ποσού τουλάχιστον 350.000 ευρώ.